Datum objave: 29. Siječanj 2021

LUČKA UPRAVA ŠIBENIK U PROJEKTU FRAME / Razmatraju se mogućnosti primjene alternativnih metoda priveza za brodove kako bi se povećala razina operativnosti i sigurnosti u šibenskoj luci

Diana Ferić
Diana Ferić

Nastavlja se lani započeti  Strateški projekt prekogranične suradnje između Italije i Hrvatske pod nazivom FRAMESPORT, koji predstavlja akronim za “FRAMEwork initiative fostering the sustainable development of Adriatic Small PORTs”. Taj se projekt financira  iz programa  Interreg Italija-Hrvatska 2014.-2020., usmjeren je na poticanje održivog i integriranog razvoja manjih luka na Jadranu sa aspekta strateške perspektive, kako bi one postale istinski pokretači društveno-ekonomskog razvoja na jadranskim obalama.

Uključuje sudjelovanje 16 talijanskih i hrvatskih projektnih partnera i 12 pridruženih partnera, jamčeći tako potpunu teritorijalnu pokrivenost jadranskog obalnog područja. Inicijativa na čijem čelu se nalazi CORILA (Konzorcij za koordinaciju istraživačkih aktivnosti vezanih uz sustav Venecijanske lagune) zaživjet će 2021. i završiti se krajem 2022. godine, uz ulaganje više od 7 milijuna eura (od čega je 85% financirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR)).

Jedan od partnera je Lučka uprava Šibenik, koja je osnovana radi upravljanja, gradnje i korištenja luke Šibenik otvorene za međunarodni javni promet, a  prema veličini i značaju proglašena  je lukom od osobitog međunarodnog gospodarskog interesa za Republiku Hrvatsku.

Lučka uprava Šibenik  planirala je pilot aktivnosti kojima je cilj poboljšanje sigurnost plovidbe i smanjenje onečišćenja mora Bit će  izrađena Studija o alternativnim načinima priveza za brodove (ro-ro i cruiseri) i opskrbi električnom energijom ro-ro brodova. Definirat  će mogućnosti primjene alternativnih metoda priveza za brodove kako bi se povećala razina operativnosti i sigurnosti u šibenskoj luci. Nadalje, studija će analizirati i opisati mogućnosti uvođenja ro-ro usluga na otoke šibenskog arhipelaga pomoću brodova na električni pogon. Potrebno je analizirati mogućnosti i potrebne korake implementacije korištenja alternativnih goriva koja imaju manji utjecaj na okoliš i osiguravaju održivost. Studija je prvi korak i osnova za buduća ulaganja i primjenu ovih tehnologija.

Uz to instalirat će se plutače sa senzorima i testirati informatički alat za predviđanja mogućeg zemljopisnog širenja onečišćenja. Jadran je vrlo osjetljivo područje i njegova zaštita je prioritet svih regija. U slučaju zagađenja, instalirani sustav omogućit će LU Šibenik predviđanje zemljopisnog širenja onečišćenja i pravilno reagiranje iz čega proizlazi korist za cijelo jadransko područje.

Manje luke duž jadranskih obala suočene su sa jednom složenom ekonomskom situacijom, dramatično pogoršanom pandemijom”, izjavio je ing. Pierpaolo Campostrini, Generalni Direktor CORILA-e, Vodećeg Partnera projekta. “FRAMESPORT prihvaća ovaj izazov i preuzima na sebe akciju za razvoj malih luka i njihovih zaleđa u području obuhvaćenom Programom Italija-Hrvatska, putem strategija koje podrazumijevaju implementaciju novih poslovnih modela radi unapređenja postojećih resursa, kao i poboljšanje kompetitivnosti i djelotvornosti, što će pružiti nove instrumente talijanskim i hrvatskim lukama i drugim djelatnostima povezanim s njima.”

 

FRAMESPORT razrađuje i testirat će inovativna rješenja za razna interesna područja malih luka, bazirajući se i na najboljim nacionalnim i internacionalnim praksama (tzv. best practice) i promovirajući kontinuirana pregovaranja sa relevantnim lokalnim i nacionalnim dionicima, kako bi se identificirale prioritetne teme za razvoj jedne sveobuhvatne strategije. U tom smislu, realizacija informacijsko-komunikacijske (IKT) platforme, koja će prikupljati i sistematizirati podatke o manjim lukama na ovom području, jedan je od glavnih ciljeva projekta, kao i polazišna točka neophodna za daljnji razvoj.

Projekt obuhvaća realizaciju pilot aktivnosti na svim lokacijama na kojima su prisutni projektni partneri, odnosno u svim jadranskim talijanskim regijama i gotovo svim hrvatskim županijama koje imaju izlaz na more.

Projekt uključuje različite aktivnosti koje su istovremeno i povezane, a tiču se specifičnih tema kao što su povezivost, okoliš i inovacija te za cilj imaju testirati nova rješenja za postojeće probleme i uputiti male luke u pravcu održivog razvoja.

Na osnovu ovih instrumenata, projektom se želi stvoriti strateški okvir koji će pružiti novi impuls manjim pomorskim čvorištima duž jadranskih obala i time obnoviti njihov značaj kao ekonomskih pokretača uključenih teritorija.

Iz kategorije: Vijesti