Datum objave: 02. Veljača 2021

PODRŽIMO SVOG ČOVJEKA I PROSVJED / Krik protiv nesuvislih mjera koje ugrožavaju poduzetnike u Zagrebu predvodi Šibenčanin Hrvoje Bujas

Diana Ferić
Diana Ferić
Veliki krik poduzetnika protiv nesuvislih i nelogičnih mjera Nacionalnog stožera čut će se sutra na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu  u organizaciji Udruge Glas poduzetnika koju vodi Šibenčanin  Hrvoje Bujas.Najavljuju da će s tog skupa uputiti  svoje poruke ljudima koje smo demokratski izabrali da služe interesu naroda reći dostojanstveno!  Uoči sutrašnjeg skupa su priopćili:
 
 
"Ako se poduzetnicima i radnicima zabrani rad, koji je ustavno i ljudsko pravo, treba ih se adekvatno obeštetiti. Zašto Hrvatska nije zemlja jednaka za sve, za one u javnom i one u privatnom sektoru? Zašto su poduzetnici građani drugog reda za koje njihova Vlada ne mari?" pita se UGP u uvodu.
"Udruga Glas poduzetnika zbog neadekvatnih ekonomskih mjera i diskriminatornih odluka prema dijelu poduzetnika, organizira veliku akciju 3. veljače na Trgu bana Josipa Jelačića. Vrijeme je da se čuje glas naroda, glas razuma i glas poduzetnika! Pozivamo sve poduzetnike, obrtnike, zaposlenike i građane da nam se pridruže. Svatko od njih će, od 10 sati na Trgu, jedan po jedan, moći putem live streama poručiti: Dosta je! Dosta je lošeg upravljanja krizom! Dosta je da su poduzetnici i zaposlenici u privatnom sektoru građani drugog reda. Zašto Hrvatska nije zemlja jednakih?" stoji na početku najave.
 
 
Ističu i sljedeće: "Dragi članovi koji planirate doći sutra na akciju, nekoliko vrlo važnih informacija i uputa. Premijer je upravo na tiskovnoj konferenciji rekao za UGP da "Ta udruga potiče na neposluh i kršenje mjera" što naravno nema veze s istinom, ali Premijer očigledno takav dojam želi stvoriti u javnosti.
S punim pravom možemo očekivati da će nas sutra vladajući pokušati na sve načine minirati i diskreditirati, stoga je od esencijalne važnosti da SVI poštujemo sljedeće upute:
1. Molim Vas sve da se držite preporučenih epidemioloških mjera i preporučenog razmaka i da slušate redare koji će imati narančaste prsluke
2. Kada budete davali izjave budite pristojni i izravni i nemojte vrijeđati nikoga, kao što inače nije dozvoljeno u grupi
3. Moguće je da će biti ubačenih ljudi koji će htjeti isprovocirati nerede. Molim vas nemojte nasjedati na provokacije, budite dostojanstveni da prenesemo svima u Hrvatskoj i svijetu našu poruku, budući da će sutra SVI hrvatski mediji biti u 10 na Trgu Bana Jelačića
Uz ostalo  ukazuju i na bahatost ministra Ćorića koji ih neutemeljeno proziva:
"Ministar Ćorić, taj bahati i najgori ministar u našoj povijesti, koji ne predstavlja nikoga, a sigurno ne nekoga iz privatnog sektora, je prozvao mene i
Dražen Oreščanin
da bez legitimiteta pozivamo u SRIJEDU na veliku akciju u Zagrebu, jer eto nismo nas dvojica ugostitelji", kaže Hrvoje Bujas i nastavlja.
Da, nismo, to nije tajna, mi smo obični poduzetnici, a ujedno i predstavnici UGP-a, ja kao predsjednik, a Dražen kao Izvrsni direktor, predstavnici smo  naših članova , njih preko 15 500, od kojih gotovo 35% cine bas ugostitelji, ali tu su i povremeni prijevoznici putnika, putničke agencije, teretane, hoteli, trgovci, izvoznici, opg-ovi, IT-jevci....da, UGP je krovna i neovisna Udruga i to je ono sto Ćoriću i takvim uhljebima smeta, nas ne mogu kupiti, nas ne mogu kontrolirati, ne mogu postavljati Predsjednika u UGP-u, a to rade i u HGK i HUP-u i HOK-u! 
I sasvim je nebitno u toj konstalaciji da li smo ja ili Dražen ugostitelji, jer vas 35% u UGP-u jeste, i vas kao naše članove mi slušamo. 
Koga sluša Ćorić? Jer s obzirom na to da nema dana staza u privatnom sektoru, koga on predstavlja? Nikad nije bio poduzetnik, obrtnik...a kamoli ugostitelj? Da li je ikada platio iti jedan parafiskalni namet? Ista? Nikad ništa! Koga on predstavlja? Poduzetnike i obrtnike sigurno ne!
Pokažimo bahatom Ćoriću, koji je mnogima dužan za poziciju gdje je sada, šta mislimo njemu u Srijedu na Trgu Bana Jelačića od 10h! 
Op.p. Ćorićje i izborni gubitnik, na zadnjim izborima njegova lista je bila iza liste SDP-a u 7-oj izbornoj jedinici, a on kao 2-gi na listi je imao bijednih cca. 2000 glasova, kao Ministar već u 2-je Vlade, Karamarka i Plenkovića! Koga on predstavlja?", kažu u svom priopćenju.
Iz kategorije: Vijesti