Datum objave: 10. Veljača 2021

GRADSKO VIJEĆE GRADA ŠIBENIKA / Smanjene naknade gradskim vijećnicima, s 1270 na 1000 kuna

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenski gradski vijećnici na današnjoj sjednici Gradskog vijeća izglasali su izmjenu odluke o naknadama za članove GV-a Grada Šibenika kojom im je mjesečna naknada s 1270 kuna smanjena na 1000.

 

Gradski vijećnici usvojili su prijedlog Statuta Grada Šibenika i prijedlog Poslovnika Gradskog vijeća Grada Šibenika. Oba akta usklađuju se s izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. S tim u svezi, izglasana je i izmijenjena Odluka o naknadama članovima Gradskog vijeća Grada Šibenika i članovima radnih tijela Gradskog vijeća Grada Šibenika.

Šibenski gradski vijećnici, kojih je ukupno 25, tako će umjesto dosadašnje naknade od 1270 kuna mjesečno primati 1000 kuna. Potpredsjednik Gradskog vijeća umjesto 1910 kuna primat će 1300 kuna, a naknada predsjednika smanjena je s 2160 kuna na 1500 kuna. 

Vijećnici su u nastavku sjednice primili na znanje Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje srpanj -prosinac 2020. godine. Također, usvojena je Odluka o provođenju postupka stavljanja izvan snage Detaljnog plana uređenja zone mješovite namjene pretežito poslovne II/2.8 Njivice.

Većinom glasova prihvaćena je Odluka o provođenju postupka stavljanja izvan snage Provedbenog urbanističkog plana stambene i rekreacijske zone Šubićevac te Odluka o donošenju Akcijskog plana energetske učinkovitosti Grada Šibenika za razdoblje 2020.-2022. godine.

Usvojena je i dopunjena Odluka o komunalnoj naknadi kojom se  utvrđuje koeficijent namjene za plaćanje komunalne naknade za poslovne prostore koji se ne koriste, a za koje postoji obveza plaćanja sve dok mu je namjena utvrđena kao poslovna.
Vijećnici su većinom glasova prihvatili i dopunu Odluke o komunalnoj infrastrukturi Grada Šibenika i njezinom pravnom statusu. Usvojen je i prijedlog Programa utroška šumskog doprinosa za 2021. godinu te  prijedlog Odluke  o imenovanju članova Povjerenstva za davanje mišljenja o izuzecima od privremene  zabrane izvođenja građevinskih radova.

Prihvaćen je prijedlog Zaključka o prihvaćanju ponude Fero-Term d.o.o. za trgovinu i usluge, Donji Stupnik. Navedena tvrtka kupila je zemljište u površini od 71.835 m2 na području Gospodarske zone Podi.  Vijećnici su usvojili prijedlog Odluke o ukidanju statusa javnog dobra te su primili na znanje Izvješće o korištenju sredstava tekuće pričuve Proračuna Grada Šibenika za mjesec prosinac 2020. godine.

U nastavku sjednice usvojen je prijedlog Zaključka o davanju prethodne suglasnosti na Odluku Upravnog vijeća o proširenju djelatnosti Javne ustanove „Športski objekti Šibenika“, prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju Javne ustanove „Športski objekti Šibenik“ te prijedlog Zaključka o davanju prethodne suglasnosti na Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Statuta Javne ustanove „Športski objekti Šibenik“.

Usvojen je i prijedlog Zaključka o utvrđivanju prijedloga za imenovanje mrtvozornika za područje Grada Šibenika, piše ŠibenikIn.

Iz kategorije: Vijesti