Datum objave: 15. Ožujak 2021

TONČI RESTOVIĆ /Ako dobijem mandata za svu će djecu biti besplatan boravak u vrtićima, aktualna gradska vlast se tom temom ne bavi

Diana Ferić
Diana Ferić

 Aktualna gradska vlast nije uspjela u dva mandata riješiti  izjednačavanje cijene boravka djece u privatnim i gradskim vrtićima, a kandidat za gradonačelnika Šibenika iz redova SDP -a Tonći Restović  danas je, na konferenciji za novinare, najavio da će on, ako dođe na vlast osigurati besplatne vrtiće za svu djecu. Prve dvije godine njegovog mandata, kazao je, roditelji će plaćati samo prehranu djece i to 13 kuna po danu u kojem je dijete bilo u vrtiću,a do kraja mandata će sve biti besplatno, najavio je. Pozvao se na primjere nekih gradova u Hrvatskoj u kojem se to već provodi. "Problematika vrtića je nešto na što Grad ima 100 posto utjecaj. Vidim veliki problem u tome što Grad ne razmišlja o njima uopće. Danas mogu reći da imamo nekoliko gradova u Hrvatskoj gdje su vrtići besplatni, a to bi tako i trebalo biti. Mogu slobodno reći da ću odmah, ako mi građani daju povjerenje, nakon izbora uvesti besplatne vrtiće. To je prava  demografska i socijalna mjera. Omogućit ćemo mladim obiteljima da ostaju živjeti u Šibeniku i privući one koji nisu iz Šibenika", naglasio je uz obrazloženje kako bi tu povlasticu trebali imati svi, bez obzira na socijalni i materijalni status jer među djecom se ne smije praviti razlika.

Izračunao je da bi to koštalo oko 10 milijuna kuna godišnje, a smatra da u proračunu ima izvora da se to osigura.

Današnju konferenciju za novinare održao je u blizini nekadašnjeg vrtića uz samostane svetog Frane koji je odavno pretvoren u ugostiteljski objekt. 

I danas je prozvao gradsku vlast  da se zatvorila u svoja četiri zida i da je ne zanimaju stvarne potrebe građana pa tako ni roditelja s vrtićkom djecom.

Iz kategorije: Vijesti