Datum objave: 29. Ožujak 2021

ŠEST MJESECI ŠIBENSKOG TROKUTA: Znate li da šibenski Trokut koristi šesterp digitalnih nomada, 18 tvrtki i povremeno 33 poduzetnika?

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Centar za nove tehnologije i poduzetništvo Trokut danas obilježava šest mjeseci rada. Tim povodom danas je u digitalnom centru Šibenika u Mandalini održano neformalno druženje stanara Trokuta kojem je nazočio gradonačelnik Željko Burić.


„S veseljem i optimizmom pratimo priču koja se razvija u Trokutu. Drago nam je što je već u pola godine svog rada Trokut postao mjesto koje okuplja mlade poduzetnike iz Hrvatske, ali i svijeta. Vi ste oni koji nas vode u budućnost, koji imate ideje i najmanje što možemo je osigurati vam uvjete za rad i razvoj.“, poručio je poduzetnicima gradonačelnik Željko Burić.

Direktorica Diana Mudrinić predstavila je rezultate u proteklom razdoblju, projekte NEET akademija i Inkubator 2021 te nove pozive namijenjene mladim šibenskim poduzetnicima, informatičarima i nezaposlenima.

„U Trokutu trenutno boravi šest digitalnih nomada dok su u coworking prostoru 33 stanara. Prostore Trokuta koristi ukupno 18 tvrtki. Širimo kapacitete jer nam je popunjen open space, a objavljen je i poziv za Inkubator 2021. Pokrenuli smo NEET akademiju koja je trenutno u tijeku. U proteklom razdoblju održan je niz besplatnih radionica namijenjenih Šibenčanima, kao i meetup-ova na temu blockchaina, javascripta i sl., a uveli smo i mogućnost plaćanja kriptovalutama .“, istaknula je Mudrinić.

Zahtjev za prijem u Inkubator za nove tehnologije Trokut Šibenik d.o.o. mogu zatražiti sve fizičke i pravne osobe koje pokreću svoje poslovanje iz područja IT ili IKT sektora, kreativnih industrija i inovacija, poduzetnici početnici i postojeći poduzetnici iz navedenih područja.

Trokut pokreće Poduzetnički inkubator 2021 u području IT-a, kojem je cilj osposobiti male i srednje poduzetnike na širem području Grada Šibenika kako bi bili konkurentni na domaćem i stranom tržištu. Kako bi i u tomu uspjeli cilj je da svaki poduzetnik prođe kroz ciklus od 6 modula. Svaki modul traje tjedan dana tijekom kojih se s poduzetnicima radi „deep-dive“ u samu  tematiku, a na tjednoj razini se dodatno unaprjeđuju prezentacijske vještine polaznika poduzetničkog inkubatora.  Za vrijeme trajanja inkubatora svi polaznici će imati pristup mentorima koji će s njima raditi i  usmjeravati njihov razvoj. Prijave su otvorene do 31.03.2021., dok ukupni osigurani iznos nagrada za najbolje poduzetničke inovacije u sklopu ovog Programa iznosi 100.000,00 kuna.

Iz kategorije: Vijesti