Datum objave: 02. Travanj 2021

KORONA / Od 287 testiranih osoba čak su 163 oboljele od korone. Umrla je još jedna osoba. Epidemiološke mjere ne provode se dosljedno.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Među 287 osoba koje su tijekom protekla 24 sata u Šibensko - kninskoj županiji testirane na SARS-CoV-2 virus, bile su čak 163 koje oboljele od korone. Iako broj testiranih nije velik, broj zaraženih je dramatično velik i ne daje mjesta sumnji u širenje zaraze i pogoršanje situacije. U međuvremenu je od korone umrla još jedna osoba (52), a broj osoba pod zdravstvenim nadzorom i u samoizolaciji popeo se na gotovo 2300.
Stanje u Šibensko - kninskoj županiji općenito nije dobro, a zabrinutost izaziva i opća pojava nedosljednog provođenja epidemioloških mjera. U ugostiteljskim objektima, autobusnim stajalištima, autobusima, trgovinama, bankama... okuplja se veliki broj ljudi. Gotovo nitko ne poštuje propisanu distancu, u pekare, trgovine, kafiće ulazi se bez zaštitnih maski, malo tko dezinficira ruke... Na ulicama nema najavljenih ophodnji Civilne zaštite i policije tako da se narednih dana može očekivati porast broja oboljelih, a nakon toga i još strože epidemiološke mjere. Namjere nadležnih državnih institucija da pojačanim epidemiološkim mjerama obuzda epidemiju i stvori uvijete za kakvu - takvu turističku sezonu sudeći po onomu što se vidi na šibenskim ulicama, trgovima, ugostiteljskim objektima, trgovačkim centrima, ostat će samo namjere budući da ih ni sami nalogodavci ne provode dovoljno ozbiljno i odgovorno.
Trenutno je u Šibensko - kninskoj županiji 691 aktivan slučaj oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječe se 54 osobe, od kojih su četiri na respiratoru, dok se u kninskoj bolnici liječi pet osoba. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.

Iz kategorije: Vijesti