Datum objave: 14. Travanj 2021

RADOSNA VIJEST / U Vodicama kršteno deveto dijete u obitelji Krluk, u Šibeniku sedmo dijete u obitelji Peran i peto u obitelji Aleksić, a Gradcu šesto dijete u obitelji Pastuović

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Uskrs 2021. godine bio je tužan zbog epidemioloških mjera za suzbijanje kužne bolesti koja je bacila na koljena gotovo cijelo čovječanstvo, ali je ipak donio vedre vijesti, a biskupu Tomislavu Rogiću i župniku don Franji Glasnoviću dužnost koja ih je obasjala srećom. Tijekom prve i druge uskršnje nedjelje biskup Rogić je u Šibeniku krstio sedmo dijete u obitelji Peran i peto dijete u obitelji Aleksić, te u Gradcu šesto dijete u obitelji Pastuović, a don Franjo je u Vodicama krstio deveto dijete u obitelji Krluk.

Uskr 2021. godine otkrio je da samo u te četiri obitelji imamo 27 djece!

Don Franjo Glasnović krsteći u župnoj crkvi Našašća sv. Križak u Vodicama Tomu Krluka, deveto dijete u obitelji Suzane i Kriste kazao i kako se na Drugu uskrsnu nedjelju u Šibenskoj biskupiji događa radosni događaj – tri krštenja u obiteljima sa više djece. Čestitao je roditeljima, kumovima i obitelji te okupljenoj zajednici na još jednom novom članu Božjeg naroda. Prenio je i čestitke biskupa Tomislava i udijelio im njegovu čestitku i dar. Obitelji Krluk je zahvalio na njihovu otvorenosti životu i velikoj ljubavi prema djeci te ih pozvao da svoju vjeru odgovorno i dalje žive, svjedoče i prenose na svoju djecu. Don Franjo je na kraju kazao da je mali Toma, simbolično kršten, na dan kada se u liturgiji čita evanđelje o Isusovu ukazanju sv. Tomi, da njegovo ime znači – blizanac, iako mali Toma nije blizanac, živi u obitelji s osmero braće od kojih su četvero blizanci, koji će ga s bratskom ljubavlju pratiti.

Don Franjo Glasnović krsti  Tomu Krluka, deveto dijete u obitelji Suzane i Kriste

 

Šibenski biskup Tomislav Rogić krstio je u župi Gradac, u župnoj crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije, na Drugu vazmenu nedjelju Davida Pastuovića  šesto dijete u obitelji Jelene i Ante. Uz biskupa koncelebrirao je i župnik fra Ivan Čupić.
Ovaj događaj je radost za ovu župnu zajednicu – kazao je župnik Čupić te naglasio kako u župi ima mladih obitelji i kako one pružaju pogled u bolju budućnost.
Biskup Rogić je na Drugu uskrsnu nedjelju u župi Njivice u Šibeniku krstio sedmo dijete u obitelji Peran, a tjedan dana ranije, na Uskrs krstio je peto dijete u obitelji Aleksić.

Ovi događaji znak su uskrsne radosti i nade za našu Šibensku biskupiju – kazao je biskup Rogić - U šali sam nekima od tih obitelji rekao da mi je od njihove vjere i svjedočanstva napraviti serum i širiti dalje po cijelom hrvatskom narodu.
Istaknuo je da bez otvorenosti životu iza koje stoji vjera i pouzdanje u Boga sigurno ne možemo živjet uskrsnu radost i nadati se nekakvoj drugačijoj budućnosti.

 

 

Izvor: Šibenska biskupija 

Fotografije: Šibenska biskupija i Foto Mesinović 

Iz kategorije: Vijesti