Sidebar Menu

Datum objave: 14. Travanj 2021

KRENUO PODUZETNIČKI INKUBATOR U TROKUTU / Sedmero IT stručnjaka uči nova znanja i vještine kako bi bili konkurentniji na tržištu

Diana Ferić
Diana Ferić

Centar za inovativne tehnologije Trokut u Šibeniku krenuo je s Poduzetničkim inkubatorom 2021 cilj kojeg je osposobiti male i srednje poduzetnike na širem području Šibensko-kninske županije kako bi bili konkurentni na domaćem i stranom tržištu. Imaju sedmero polaznika, uglavnom iz IT djelatnosti. Svi oni prolaze kroz ciklus od 6 modula, a svaki modul traje tjedan dana. Dodatno se unaprjeđuju prezentacijske vještine polaznika poduzetničkog inkubatora. a za trajanja tih edukacijau stalnom su kontaktu s mentorima usmjeravaju njihov razvoj.

 "Po završetku inkubatora organizirat će se Demo Day koji je zadnji dan poduzetničkog inkubatora gdje će svi polaznici predstaviti svoje proizvode/inovacije/produkte. Demo Day otvoren je za javnost i medije, te će žiri odabrati najbolje poduzetničke ideje i dodijeliti im adekvatne nagrade. Nagrade će uključivati financijsku potporu – ukupni osigurani iznos potpore iznosi 100.000,00 kuna. Prva tri plasirana tima imat će i mogućnost korištenja coworking prostora u Trokutu, te kontinuirano usmjeravanje od mentora Poduzetničkog inkubatora", kaže Diana Mudrinić, direktorica "Trokuta".

Na predstavljanju programa tijekom “Inspirational Day” nastupio je i pročelnika Odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Petra Mišuru koji je istaknuo važnosti pružanja podrške mikro poduzetništvu kroz Program Poduzetnički Inkubator Šibenik kojim je omogućeno da poduzetnici uz edukaciju na svom putu razvoja ideje, proizvoda i poslovnog procesa implementaciju rade uz financijsko-edukacijsku potporu što omogućava širenje mikro poduzetničke zajednice u Gradu Šibeniku.

Predavači Inkubatora 2021. dolaze iz različitih djelatnosti počevši od Branke Lasić koja stoji iza tvrtke Fores d.o.o. koja je usmjerena na društveno poduzetništvo dok ona sama ima preko 15godina radnog iskustva u IT industriji.

Mentori su vlasnici tvrtke Codecacao Antonio Meić i Antonija Škugor Antonio je već dugo poduzetnik te je CEO i osnivač firme CR4ZY & SUPERLATIVE, usredotočene na tehnologiju i e-gaming. Antonija Škugor je dizajnerica i iskusna je u brendiranju web stranica, aplikacija, knjiga i ostalo.

Ivana Vudrag voditeljica je financijskog odjela Trokuta i ima trogodišnje iskustvo na poziciji voditelj odjela komercijalnog sektora u trgovačkom lancu, dugogodišnje iskustvo na poziciji  project managera na investicijskim projektima ulaganja u podizanje poduzetničke infrastrukture, razvoj i rast kroz potpore poduzetništvu i voditeljice računovodstva i financija.

Mike Pulley dolazi iz Amerike te ima preko 10 godina iskustva rada u Appleu (bivši Apple Major Accounts Business Development Manager) te rada u tvrtkama kao što su Hewlett Packard i druge, upravljajući programima širom Europe.

Stevica ima iskustvo programera i serijskog osnivača a Habbits, Locodels i Alamo (robotske kosilice) samo su tri iz njegovog opsežnog portfelja. Trenutno radi u Fil Rouge Capital (FRC) te je upravitelj investicijskog fonda čiji se fondovi usredotočuju na poduzeća u ranoj fazi, od početnih, sjemenskih i runda ulaganja. Stevica je ozbiljno povezan s hrvatskom start-up scenom te u slobodno vrijeme razvija softver.

Diana Mudrinić, direktorica Trokuta će održati predavanje o poslovnim modelima. Ona je iskusna u radu sa startupima i EU fondovima kojima je svima ista polazišna točka - održivost poslovnog modela. Tijekom svog rada u prvom coworking prostoru u Zagrebu, HUB385, Diana razvija i implementira HUB385 Academy gdje osigurava različite izvore financiranja, vodi najveći regionalni tech festa Brave New World i sudjeluje na raznim radnim panelima i radionicama.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam