Datum objave: 16. Travanj 2021

ZABRINUTOST / Znanstvenik Đikić kaže da 25 posto oboljelih među testiranima na COVID 19 zabrinjava, a u Županiji ih je već danima više od 50 posto

Diana Ferić
Diana Ferić

U Hrvatskoj je danas, kako se neslužbeno doznaje, 2.698 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a na takvu vijest putem Twittera reagirao znanstvenik Ivan Đikić napisavši kako je to 'zabrinjavjući trend'.

U Hrvatskoj je, kako se neslužbeno doznaje, u petak 2.698 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a zbog takve vijesti na Twitteru se oglasio znanstvenik Ivan Đikić koji takav 'trend pozitivnih na testovima' smatra zabrinjavajućim jer je već nekoliko dana iznad 25 posto.

Znanstvenik Ivan Đikić na Twitteru je napisao:

'Zabrinjavajući je trend pozitivnih na testovima, iznad 25 posto već nekoliko dana. To samo znači da ne testiramo dovoljno i da se virus nekontrolirano širi te da će ovaj treći val dulje trajati nego što bi očekivali prema broju novozaraženih'. 

Još veću zabrinutost trebali bi pokazati u Šibensko - kninskoj županiji u kojoj je već danima više od 50 posto testiranih pozitivno na COVID 19.

Iz kategorije: Vijesti