Datum objave: 27. Travanj 2021

MOLITVA ZA KRAJ PANDEMIJE / Papa Franjo poziva na Marijanski maraton, molitvu tijekom mjeseca svibnja, posvećenog Djevici Mariji

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Papa Franjo pozvao je vjernike da sudjeluju u Marijanskom maratonu, svakodnevnoj molitvi krunice za kraj pandemije, tijekom svibnja, mjeseca posvećenog Djevici Mariji. Na papin poziv već su odgovorila brojna svetišta koja žele sudjelovati u sudjelovati u toj inicijativi koju želi papa Franjo.
Za sada, javlja Vatican News, trideset svetišta iz čitavoga svijeta na poseban će se način uključiti u molitvenoi maraton - inicijative, koju je po želji pape Franje organiziralo Papinsko vijeće za novu evangelizaciju, svetišta u cijelom svijetu, kako bi bila promicatelji molitve krunice među vjernicima, obiteljima i zajednicama.

Molitveni maraton za kraj pandemije počinje 1. svibnja, a povest će ga osobno papa Franjo koji će ga i ga i zaključiti 31. svibnja. Molitva će se krunice prenositi izravno na službenim kanalima Svete Stolice svakoga dana u 18 sati.
Papa Franjo je još prošle godine pozvao vjernike da tijekom svibnja „ponovno otkriju ljepotu molitve krunice“ u vlastitom domu. Uz poziv je vjernicima ponudio dvije molitve Kraljici neba za kraj pandemije.

U Molitveni maraton za kraj pandemije uključit će se marijanska svetišta u Hrvatskoj.

Foto: Vatican Media

Iz kategorije: Vijesti