Datum objave: 12. Svibanj 2021

GOLF TERENI NA PRUKLJANU / Konačno stiže odluku Vlade RH o izgradnji golf resorta na Prukljanskom jezeru vrijednog 300 000 000 eura?

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Vlada Republike Hrvatske prema najavama Ministarstva prostornog uređenja, na jednoj od svojih narednih sjednica konačno bi trebala donijeti odluku o prihvaćanju ponude stranog investitora za gradnju golf terena na obali Prukljanskog jezera kod Skradin. Zainteresirani investitor ponudu za kupnju 54 hektara zemljišta na Prukljanu te uzimanje u koncesiju još 150 hektara na kojem bi ostvario projekt prema procjenama vrijedan oko 300 milijuna eura, dao je još prošle godine, ali odgovor nije dobio. Na Prukljani bi trebali biti izgrađeni golf tereni, vile i hotel s 1500 ležajeva.

Ideja izgradnje golf terena na Prukljanskom jezeru stara je već gotovo dvadasetak godina, a kada se pojavila izazvala je dosta oštre negativne reakcije i protivljenja tako da se odustalo od izgradnje golf terena na poluotoku Oštrici, dok se o glof terenima na Miljevcima prestalo govoriti.Prema aktualnim najavama, iako se državna tijela ne izjašnjavaju eksplicitno, ugovor s investitorom ipak bi mogao bi biti potpisan ove godine, a gradnja započeti tri mjeseca  nakon toga.   

Iz kategorije: Vijesti