Datum objave: 21. Svibanj 2021

EUROPE DIRECT CENTAR / Razvojna agencija Šibensko-kninske županije postala dio europske informacijske mreže i kontakt točka Europske komisije za Šibensko-kninsku županiju

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije je od 1. svibnja ove godine, nakon uspješno evaluirane prijave, odlukom Europske komisije, postala dio europske mreže EUROPE DIRECT centara Europe, odnosno informacijski centar Europske komisije za Šibensko-kninsku županiju.

U sklopu toga je danas taj centar na simboličan način otvoren, uz panel diskusija o utjecaju Europskih politika na regionalni razvoj. Informacije i iskustva o toj temi podijelili su voditelj predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj Ognian Zlatev, voditeljica službe Kreativne Europe pri Ministarstvu kulture i medija Anera Stopfer te ravnateljica Razvojne agencije ŠKŽ Mira Lepur.

Početkom svibnja ove godine s radom je započelo 420 Europe Direct centara u Europskoj uniji uključujući 10 centara u Hrvatskoj. Aktivnosti će provoditi će do kraja 2025. godine, a svojim djelovanjem omogućit će ljudima u svim pa i u onim najudaljenijim dijelovima Europe, da se upoznaju s funkcioniranjem Europske unije, njezinim politikama i vrijednostima.

Uloga i zadaće EUROPE DIRECT centara znatno su modernizirane u odnosu na prethodne generacije centara na način da će se u nadolazećem razdoblju puno više potencirati dijalozi s građanima i različiti oblici interakcije, posebice u sklopu Konferencije o budućnosti Europe.

Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, kao nositelj Europe Directa za šibensku regiju planira organizaciju niza informativnih i društvenih događaja za građane, poslovne subjekte i udruge na kojima će se predstaviti niz aktualnih tema relevantnih za regionalni i gospodarski razvoj Hrvatske i Europske unije.

Iz kategorije: Vijesti