Datum objave: 04. Lipanj 2021

DANAS PRIMOPREDAJA VLASTI U ŽUPANIJI / Pauk odlazi nakon 15 godina, na čelo županijske uprave "sjedaju" Marko Jelić i Iris Ukić Kotarac

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Primopredaja vlasti  u Šibensko - kninskoj županiji  dogodit  će se danas u 11. 30 sati  kada će dosadašnji župan Goran Pauk predati vlast Marku Jeliću koji je pobijedio na izborima kao kandidat svoje liste Grupe građana i NL Stipe Petrina.

Goran Pauk je, kao kandidat HDZ -a, na čelu Šibensko - kninske županije bio 15 godina, a Županija je slovila kao tvrđava HDZ -a. Na proteklim izborima porazio ga je u drugom krugu Marko Jelić koji je donio oko 9 000 glasova više.

To je potreslo Županijski HDZ. Njegov predsjednik Nediljko Duijić ustvrdio je nakon tog poraza da je očito da su odabrali krivog kandidata, a Pauk je kazao kako su mu u drugom krugu i njegovi okrenuli leđa.

U svakom slučaju, odgovornost za Županiji sada preuzimaju Jelić i podžupanica Iris Ukić Kotarac. Marko Jelić je u proteklom mandatu bio gradonačelnik Knina,a prije toga dekan Veleučilišta u Kninu.

Iris Ukić Kotarac, kao diplomirana pravnica do sada je bila zaposlena u Općini Primošten kao pročelnica jedinstvenog Upravnog odjela.

Javnost  s nestrpljenjem i znatiželjom očekuje njihove prve poteze nakon što danas preuzmu vlast, pogotovo kako će se postaviti prema županijskoj administraciji koju je iskrojio HDZ. Iris Ukić Kotarac i  Stipe Petrina, kao najjači predstavnici njegove  liste u protekla dva mandata u Županijskoj skupštini bili su oštri  kritičari odluka i poteza župana Pauka i njegove županijske uprave pa je za očekivati da će unijeti niz promijena, pogotovo kada se zna da je Pauk i javno priznao da je zapošljavao "svoje" ljude."Nema onog tko se javio za neki posao a da nije imao neku preporuku, neku vezu. Volio bih da sam ih puno više uhljebio", priznao je Goran Pauk prije nekoliko godina.

Iz kategorije: Vijesti