Datum objave: 04. Lipanj 2021

EKSPRESNA PRIMOPREDAJA VLASTI / Pauk odlazi na odmor i druženja sa sinom, a Jelić i Ukić Kotarac od danas hvataju u koštac s vođenjem Županije

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Vrlo kratko trajala je jutro primopredaja vlasti između dosadašnjeg  šibensko - kninskog župana Gorana Pauka i novog župana Marja Jelića,a novinare su  dočekali u srdačnoj atmosferi, obojica s osmjehom na licu. 

 
Marko Jelić je danas u 11.30 sati, zajedno sa zamjenicima Iris Ukić Kotarac i Ognjenom Vukmirovićem, preuzeo dužnost šibensko-kninskog župana od Gorana Pauka.
"Marku sam predao sve dokumente koji govore o stanju u županiji. To je išlo brzo, ekspresno. Marku i njegovoj zamjenici želim svako dobro u vođenju županije. Neka bude još 100 puta uspješnija nego što je bila do sad. Sve u županijskoj administraciji ostavljam sve s čistim računima, puna srca i mirne savjesti",  kazao je Pauk. 
Kod primopredaje bi su u dosadašnji Paukovi zamjenici  Blažević i  te nova podžupanica Iris Ukić Kotarac i  zamjenik iz redova srpske manjine koji nastavlja obnašati dužnost podžupana. 
 
Nakon što su  jedna drugom predali službeno izvješće pred kamerama spustili su se ispred zgrade Županije kako bi dali izjave novinarima. 
Na novinarski upit koliko zaposlenika u županijskog administraciji ostavlja Pauk nije odgovorio već je kazao kako sve piše u predanoj dokumentaciji. 
 
Nije htio odgovoriti niti na pitanje koji su mu projekti koje ostavlja u naslijeđe novoj vlast bitni kazavši da su svi projekti predstavljeni u predizbornoj kampanji i na web stranici Županije. 
Vrlo je sažet bio i u odgovoru na pitanje o rastanku sa županijskim zaposlenicima:
"Nije ovo baš bilo vrijeme druženja, ali rastanci koje smo imali bili su vrlo emotivni", kazao je. 
 
 
 Novi župan Marko Jelić pristojno se zahvali dosadašnjem županu na svemu što je napravio:
"Zahvaljujem se gospodinu Pauku i svima u županijskoj upravi što su predali vlast i što smo uspješno obavili sve predradnje za primopredaju i zahvaljujem se na 15 godina dužnosničkog mandata. Biti 15 godina izabrani župan, to je velika stvar. Nastavit ćemo sve projekte koji su započeti i nastojat ćemo ih završiti te po potrebi prilagoditi. Cijelo vrijeme smo zastupali inkluzivnost i jednakost i tako ćemo se i ponašati", izjavio je  je Jelić.
i nastavio: "U zgradu samo ušao s velikim emocijama, jer jutros sam predao dužnost gradonačelnika Knina, a sada se prihvatio dužnosti župana. Težnja građana na izborima rekla je da od nas očekuju dosta. Evo, tu su i zamjenici. Rekao bih da su u niskom startu. Treba se potruditi, raditi i svim silama ćemo se truditi da to opravdamo".
Njegova zamjenica Iris Ukić Kotarac koja nakon 2008. godine od kada je radila i Općini Primošten prvi put neće morati putovati na posao.
" Oprostila sam se od svojih kolega u Primoštenu i bilo mi je jako teško, ali suradnja s Općinom Primošten i svim drugim općinama, građanima, udrugama sa svima se nastavlja. Nastavit ćemo sa svim dobrim praksama i uvoditi neke nove te nastojati realizirati sve što smo na izborima obećali", istaknula je Ukić Kotarac.
Goran Pauk, kako je kazao novinarima odlazi od danas na odmor i družit će se sa sinom i cijelom obitelji, Jelić i Iris Ukić Kotoarac od danas su krenuli na novi posao.
Jelić je pozvao novinare na suradnji kazavši da su im njegova vrata uvijek otvorena. Dodao je  da su mediji bitni jer su korektorv vlasti te da su primjedbe i kritike novinara dobrodošle.
 
On će na posao putovati svakog dana  iz Knina što mu nije problem jer je navikao još iz vremena kada je radio u Kninu,a obitelj mu je živjela u Zadru. 
Iz kategorije: Vijesti