Datum objave: 16. Lipanj 2021

POLICIJA U AKCIJI / Danas policija pojačano kontrolira korištenje sigurnosnih pojasa, vožnje bez zaštitne kacige, pod utjecajem alkohola, droge, korištenja mobitela tijekom vožnje...

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Policijska uprava šibensko-kninske u cilju podizanja razine sigurnosti u prometu provodi danas preventivno-represivnu akcija nadzor korištenja sigurnosnog pojasa. Cilj ove akcije, priopćila je PU šibensko-kninska, je evidentiranje i sankcioniranje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa zbog kojih dolazi do najtežih posljedica u prometnim nesrećama kao što su smrtne posljedice ili teške tjelesne ozljede, a isto tako i sankcioniranje ostalih uočenih prometnih prekršaja kao što su nekorištenje zaštitne kacige, vožnja pod utjecajem alkohola, upravljanje vozilima za vrijeme trajanja zabrane upravljanja, nepropisno pretjecanje, istek važnosti prometne dozvole, a poseban naglasak će biti stavljen na recidiviste u prometu.

Tijekom akcije u nadzor prometa bit će uključen maksimalni broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru i kontroli prometa. Policijski službenici će vozače nadzirati na lokacijama koje se statistički, ali i iskustveno, pokazuju kao ugrožene u pogledu činjenja prometnih prekršaja ove vrste.

 Pojačani nadzor sudionika u cestovnom prometu pod utjecajem alkohola i droga Pu šibensko-kninska provodit će od 16. do 22. lipnja 2021. godine. Akcija se provodi u sklopu Plana aktivnosti organizacije Europske mreže prometne policije- ROADPOL na području država Europske unije. Cilj ove akcije je sankcioniranje prekršaja takve vrste ali i svih ostalih težih prekršaja koje čine vozači, mladi vozači i recidivisti u prometu, prije svega upravljanje prije stjecanja prava na samostalno upravljanje motornim vozilima, upravljanje za vrijeme trajanja zabrane upravljanja vozilima ili isteka važnosti prometne dozvole kao i svih ostalih težih prekršaja jkoji dovode do teških posljedica u prometu.

Foto: MUP RH 

Iz kategorije: Vijesti