Datum objave: 16. Lipanj 2021

PODUZETNIČKE IDEJE / U Trokutu nagrađeni poduzetnici s najuspješnijim idejama, prvo mjesto pripalo Ivanu i Bruni Rakić za zdravu konzervu

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Dodjelom novčanih nagrada iz Fonda od ukupno 100 000 kuna završio je prvi poduzetnički inkubator Trokut Šibenik, prvi inkubatorski program na području Šibensko-kninske županije. Program je trajao dva mjeseca tijekom kojih su polaznici prošli kroz 6 modula kako bi naučili sve alate da bi jučer prezentirali svoje ideje na način koji su naučili tijekom inkubacije. Timovi su učili uz iskusne mentore među kojima su bili Mike Pulley, Antonija Škugor, Antonio Meić, Stevica Kuharski, Branka Lasić te zaposlenice Trokuta Ivana Vudrag i Diana Mudrinić.

 

Stručni žiri u sastavu Milenka Barać Iz Industrius d.o.o., Ivica Skelin iz Skelin Mont-a, Petar Mišura iz Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj, serijski poduzetnik Voyl Divljaković te IT stručnjaka iz Šibenika Tomislav Lokasa. poslušao je svih 6 timova koji su prezentirali svoje ideje odnosno „pitche-eve“ i odabrali tri najuspješnija. Isti broj bodova po svim kategorijama i treće mjesto osvojili su Josip Bačelić, Hrvoje Jelković i Branka Grubić s projektom “Platforma za stvaranje, razvoj i prodaju kulturnih sadržaja – Art Frame” te Franka i Tena Bujas sa projektom “Termoosjetljiva etiketa za maslinovo ulje”.

“Jako sam zadovoljna sa cijelim programom bez obzira na nagrade mislim da je ovo bilo jedno predivno iskustvo. Bilo je jako korisno. Osim znanja kojeg smo stekli kroz inkubaciju vezano uz poslovanje ono još bitnije sto smo stekli su prijateljstva.ž”, ističe Franka.

Drugo mjesto osvojili su Valentina Petković i Frane Bilić s projektom “Razvoj novih digitalnih, interaktivnih i virtualnih proizvoda u turizmu - PostcARd”. Riječ je o digitalnom 3D suveniru odnosno razglednici koja tekstualno i audiovizualno informira korisnike uz dodatne multimedijske funkcije.

„Pri odluci povratka iz Nizozemske u Hrvatsku nisam mogla ni sanjati da ću naći ovoliko kvalitetan program Poduzetničkog Inkubatora koji se događa nigdje drugdje nego baš u mom gradu. Da sam imala priliku raditi s mentorima koji su radili u Apple-u, živjeli u Berlinu, vrhunskim savjetnicima I voditeljima programa od Diane do svih ljudi koji su sudionici Trokuta. Mislim da smo stvarno svi uspjeli pokupiti jednu prekrasnu vrijednost, a to je da smo svi zajedno pobjednici jer smo prikupili relevantno znanje za dalje.“ Ističe Valentina Petković.

Prvo mjesto osvojili su Ivan i Bruna Rakić sa svojom prirodnom i zdravom konzervom koju će proizvoditi upravo u Šibensko kninskoj županiji te ju lansirati i na taržišta izvan Hrvatske.

„Timovi su bili vrlo kvalitetni i spremni, ovim putem svima čestitam još jednom na nagradama i sudjelovanju s odličnim prezentacijama i poslovnim idejama. Odlukom žirija, osvojio sam nagradu za prvo mjesto. Zahvalio bih se prvenstveno direktorici Diani Mudrinić i timu Trokut na cjelokupnoj ideji i organizaciji poduzetničkog inkubatora, a potom mentorima, žiriju i publici na pozornosti. Jedan trokut je bas trebao našem Šibeniku, vjerujem da će se priča Trokut Inkubatora nastaviti i u budućnosti”, izjavio je Rakić.

“Jako nam je drago da se prepoznao naš program, prvi kao takav. Još jednom čestitam svim sudionicima ovog programa, zaista su svi napravili veliki korak naprijed i mogu reći da su redom spremni za tržište. Drago nam je da Šibenik postaje popularnije poduzetničko mjesto te je ovo samo jedan od prvih programa kako bi Trokut podržao poduzetništvo i razvoj inovacija. Za naš prvi inkubacijski program nismo se htjeli ograničiti na samo IT proizvode nego smo dali priliku svakoj firmi i svakoj struci koja je imala bilo kakvu inovaciju, proizvod ili uslugu. Cilj nam je u svakom mogućem smislu osnažiti poduzetništvo na području grada Šibenika i šire, istaknula je direktorica Diana Mudrinić.

Preostali timovi sa sjajnim idejama koji su prezentirali na ovom Demo Dayu su : Anton Krvavica i Ivan Morić s projektom “ePodrška – cloud platforma za komunikaciju s korisnicima” i Martin Krstić, Antonela Šupe i Ornela Šupe s projektom “Uveno: primjena UV-C tehnologije u zaštiti vinove loze”.

Iz kategorije: Vijesti