Datum objave: 18. Lipanj 2021

30. ROĐENDAN LEGENDARNE 113. BRIGADE / Funcuti na rivi zapalili 72 baklje u znak sjećanja na 72 poginula pripadnika te brigade

Diana Ferić
Diana Ferić

Bakljadom Funcuta na šibenskoj rivi završeno je današnje obilježavanje 30 godina od osnutka 113. brigade Hrvatske vojske. Funcuti su sa 72 baklje odali počast 72 poginulih branitelja te legendarne brigade.

"Šibenik je imao veliku ulogu u Domovinskom ratu. Ulogu koja je dala nadu svim ostalim gradovima i prostorima oko nas, da se neprijatelja stvarno može pobijediti i da je volja naroda veća nego sila tenkova, vojske, aviona i brodova koje su poslali na ovaj grad da ga sruše", kazao je Tonći Mrša, član Funcuta.

Osnivanje 113. legendarne brigade HV -a proslavljeno je danas polaganjem vijenaca, paljenjem svijeća i podsjećanjem na imena poginulih i nestalih pored spomenika na Baldekinu te potom mimohodom, svečanim postrojavanjem na Poljani i misom zadušnicom za sve poginule i umrle branitelje u katedrali sv. Jakova. Tijekom obilježavanja obljetnice Šime Strikoman snimio je milenijsku fotografiju 113. brigade.
Obilježavanje obljetnice 113. brigade koja je odigrala važnu ulogu u obrani slobode i neovisnosti Hrvatske, zajednički su organizirale udruge proizašle iz Domovinskog rata.

FOTO: Facebook Hrvoje Zekanović 

Iz kategorije: Vijesti