Datum objave: 25. Lipanj 2021

ORGANIZIRANI KRIMINAL / Recepcioneri u NP Kornati naplaćivali lažne ulaznice gostima i stavili u džep gotovo pola milijuna kuna

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Zbog sumnje u pronevjeru na štetu NP Kornati u 2016. godini Policijska uprava šibensko - kninska podnijela je Državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv čak osam osoba starosti 29, 33, 39, 40, 41, 43, 57 i 69 godina koji su tada obavljali posao recepcionera.

"Provedenim opsežnim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su osumnjičeni u vremenskom razdoblju od sredine svibnja do sredine listopada 2016. godine, s namjerom protupravnog prisvajanja imovinske koristi koja im je povjerena na radu, u svojstvu stručnog referenta – recepcionera na području javne ustanove, nakon izdanog originalnog računa za ulaznicu u Park tu istu ulaznicu ponovno tiskali  i naplaćivali kao originalnu ulaznicu drugim posjetiteljima, a novac su zadržali za sebe. Takvim načinom rada su oštetili javnu ustanovu za 462.380 kuna", kaže Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko - kninske.

Protiv osumnjičenih je podnesena kaznena prijava Županijskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Kaznenu prijavu zbog sumnje u takve nezakonite radnje podnio je policiji još početkom 2017. godine tadašnji ravnatelj Np Kornati Josip Zanze.

Iz kategorije: Vijesti