Datum objave: 01. Srpanj 2021

MALI ŠAHIST IVANO MOČIĆ KOD GRADONAČELNIKA :Šah mi je draži od nogometa jer ne moraš trčati i po kiši nego igraš dok sjediš u zatvorenom

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Osmogodišnjeg šibenskog šahistu Ivana Močića, koji je osvojio srebrnu medalju na Kadetskom prvenstvu Hrvatske u šahu za dječake dobi do devet godina primio je danas gradonačelnik Šibenika Željko Burić. Osmogodišnji Ivano ostvario je sjajan rezultat premda šah igra tek dvije godine, a da je riječ o izvanserijskom talentu slažu se i predsjednik Šahovskog kluba Šibenik Miro Tesla i Branko Vlaić, trener u klubu.

Gradonačelnik Željko Burić talentiranom dječaku i njegovu ocu Ivi Močiću čestitao je na ovom nesvakidašnjem uspjehu, a mališanu je poželio još mnogo medalja i pehara u budućnosti.

„Ivana znam od kada je bio malo dijete, poznam njegovu obitelj i zaista mogu kazati da je on jedan poseban dječak. Znam da je i izvrstan u školi.  Fantastično je da djeca ovog uzrasta pokazuju takav interes za ovu, nazovimo je sportsku granu koju bih ja nazvao vrlo snažnom i moćnom intelektualnom disciplinom. Želim mu sve najbolje u budućnosti, da ustraje i nastavi uživati u šahu te da bude primjer i drugoj djeci“, istaknuo je gradonačelnik Burić. Ivanu je uručio prigodni poklon - drveni šah.

Ivano je svojim riječima objasnio zašto voli šah te kako mu je bilo na natjecanju.

„Šah sam počeo igrati sa šest i pol godina, pravila mi je pokazao tatin vjenčani kum. Volim napadački stil igre, u stilu Mihaila Talja, a na Prvenstvu mi je bilo super jer sam stekao nove prijatelje i jedini pobijedio prvaka. Šah mi je draži od nogometa jer u nogometu moraš trčati i po kiši, a šah igraš dok sjediš u zatvorenom“, kazao je Ivano. Njegov otac Ivo zahvalio  se gradonačelniku i ekipi iz Šahovskog kluba Šibenik na potpori i posvećenosti.

„Jako sam sretan i ponosan, nadam se da će rezultati nastaviti dolaziti sami od sebe, dok god Ivano vježba i trudi se“, napomenuo je.

Šahovski klub Šibenik broji 50-ak članova, a uz Ivana s Prvenstva se s medaljom vratio i petogodišnji Duje Triva koji je osvojio broncu u svojoj kategoriji te će i njemu biti uručen prigodni poklon od strane Grada.

„U klubu imamo tri seniorske i dvije kadetske ekipe. Ivano nam je došao kao dar s neba, pokazuje jednu sjajnu osobinu, a to je ustrajnost i fokusiranost. Cilj nam je pomoći mu da postane međunarodno poznati igrač, majstor ili velemajstor i na tome ćemo raditi“, poručio je Vlaić.

Iz kategorije: Vijesti