Datum objave: 02. Srpanj 2021

PROJEKT VRIJEDAN OKO 2 MILIJUNA KUNA / Traži se 41 pomoćnik u nastavi i dva komunikacijska posrednika za učenike s teškoćama u šibenskim osnovnim školama

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Objavljen je  Javni poziv za 41 slobodno radno mjesto pomoćnika u nastavi i jedno mjesto za stručnog komunikacijskog posrednika u sklopu projekta koji je Grad Šibenik j pod nazivom „Pomoćnici u nastavi 3“ prijavio na otvoreni poziv „Osiguravanje pomoćnika u nastavi i stručnih komunikacijskih posrednika učenicima s teškoćama u razvoju u osnovnoškolskim i srednjoškolskim odgojno-obrazovnim ustanovama, faza IV“ sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda.

Zadnji dan za podnošenje prijava je 08. srpnja 2021. godine.

„Izuzetno mi je zadovoljstvo što ćemo kroz ovaj hvalevrijedan projekt u novoj školskoj godini osigurati neophodnu pomoć učenicima s poteškoćama u razvoju, posao za 41 pomoćnika u nastavi i njihova komunikacijskog posrednika. Sve to činimo s ciljem da bi naši osnovci mogli lakše savladati školsko gradivo i integrirati se u svoju zajednicu te osjetiti jednakost i solidarnost još od najranijih godina“ kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Planirana vrijednost projekta je 1.902.675,60 kn uz sufinanciranje od 85% iz Europskog socijalnog fonda i 15% državnog proračuna. Planirano trajanje projekta je 12 mjeseci i odnosi se na školsku godinu 2021./2022.

Iako projektni prijedlog još nije odobren, Ministarstvo znanosti i obrazovanja je izdalo suglasnosti za podršku svim prijavljenim učenicima.

Grad Šibenik zadržava pravo poništenja ovog Javnog poziva zbog opravdanih razloga (npr. projektni prijedlog nije prihvatljiv za financiranje), izmjene broja izvršitelja s obzirom na smanjenja broja suglasnosti koje donosi Ministarstvo znanosti i obrazovanja ili zbog drugih sličnih okolnosti na koje Grad Šibenik ne može utjecati.

Partneri na projektu su: OŠ „Meterize“, OŠ Tina Ujevića, OŠ Jurja Šižgorića, OŠ Fausta Vrančića, OŠ Petra Krešimira IV, OŠ „Vidici“, OŠ Brodarica i OŠ Jurja Dalmatinca. 

Iz kategorije: Vijesti