Datum objave: 22. Srpanj 2021

TURISTIČKA SEZONA & KORONA / Njemački mediji: S 57,9 novozaraženih na 100 000 stanovnika tjedno, Šibensko – kninska županija je na rubnoj incidenciji. Sigurna je samo Istra.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Njemački mediji budno prate turističku sezonu i borbu protiv korone u Hrvatskoj. To je razumljivo jer u Hrvatskoj godišnji odmor provodi izrazito veliki broj građana Njemačke kojoj nije ni malo svejedno što ih u Hrvatskoj očekuje i hoće li se kući vratiti zdravi. Utješno je da se u Njemačkoj smatra da je Hrvatska još uvijek daleko sigurnija od Španjolske i Portugala, ali se upozorava da je postotak cijepljenih protiv korone ispod razine koja se smatra nužnom za postizanje kolektivnog imuniteta te da se u Hrvatskoj sve više širi delta soj korone. Isto tako Nijemce koji putuju u Hrvatsku upozorava se da pojedina područja poput primjerice Zadra, epidemiološki ne stoje dobro.
Uz vijesti da je epidemija korone uspješno obuzdana u Istri gdje je incidencija samo 1,44, a broj cijepljenih daleko viši nego u Dalmaciji, sugerira se su Zadarska, Šibensko-kninska i Soplitsko-dalmatinska županija ipak rizična područja. Kao područje s najlošijom s incidencijom (98,7) u Njemačkoj se smatra Splitsko – dalmatinska županija, dok se Šibensko – kninska županija s 57,9 novozaraženih na 100 000 stanovnika tjedno i Dubrovačko – neretvanska županija s tek nešto nižim brojkama, svrstavaju u kategoriju područja na rubu rizičnosti.

 

Iz kategorije: Vijesti