Datum objave: 27. Srpanj 2021

PONOSNI KNIN / Knin je navikao na uspjehe Matee Jelić, ali joj nakon osvajanja zlata u Tokiju sprema poseban doček

Diana Ferić
Diana Ferić

Matea Jelić, osvajačica zlatne medalje za Hrvatsku u taekwandou  na Olimpijskim igrama u Tokiju  je članica  splitskog TK Marjan, ali stalno ističe to da je iz Knina, a Knin je posebno  ponosan što olimpijska pobjednica dolazi iz grada koji danas broji 6-7 tisuća stanovnika.

"Mi smo pola jednog manjeg zagrebačkog kvarta, a po uspjesima smo peti klub u Hrvatskoj. Imamo ukupno 11 medalja sa svjetskih i europskih prvenstava. Usudio bih se reći da smo najbolji iza Zagreba i Splita", kaže  Matein prvi trener Dragan  Pinjuh za Index.hr.

Bivša vlast, koju je predstavljala HDZ-ova kninska kraljica Josipa Rimac, klubu DIV davala je potporu od 12 tisuća kuna godišnje. Danas je njihov proračun veći od 100 tisuća kuna.

"Sad mi je puno lakše raditi. Ja i moja obitelj sve smo podredili ovom sportu, supruga je trenerica i sutkinja. Knin je mali grad, ali je u taekwondou ostavio svjetski trag. Žao mi je što nisam uz Mateu u najvećim trenucima njezine karijere, ali na jedan način ja sam bio tamo. To je velika satisfakcija", priča Pinjuh, koji će sigurno biti jedan od najponosnijih na dočeku olimpijske prvakinje.

Gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić kazao je za Index.hr da će  detalji dočeka olimpijske prvakinje u Knin  biti poznati kroz nekoliko dana. 

"Napravit ćemo najbolje što možemo u skladu s epidemiološkim mjerama. Ne mogu ni opisati kako se osjećam, ovo je nešto prekrasno, iako moram reći da smo na Matejine uspjehe već naviknuti. Razveselila nas je prije osam godina kada je postala juniorska prvakinja svijeta. Ona je naša kninska kraljica. Pokušao sam dobiti njezine roditelje, ali majka Ljiljana ne želi u medije, kazala mi je da je ovo samo Matejin dan", rekao je za Index gradonačelnik Knina.

FOTO: Facebook

Iz kategorije: Vijesti