Datum objave: 29. Srpanj 2021

PROPAO IZBOR / Zbog nedostatka kvoruma danas nije izabran kandidat HDZ -a i Suverenista za direktora "Vodovoda i odvodnje"

Diana Ferić
Diana Ferić

Većina u Gradskom vijeću Grada Šibenika, koju čine HDZ te Hrvatski suverenisti i partneri,  predložila je da se danas  na sjednici Skupštine tvrtke "Vodovod i odvodnja" za novog direktora izabere inženjer pomorskog prometa, javnosti nepoznati,  Damir Martinović, inače čovjek kojeg je nakon sklopljene koalicije, navodno  nametnuo Hrvoje Zekanović. No to se  nije dogodilo. Nije izabran jer na sjednici nije bilo kvoruma. Pojavila se polovina članova - devetero od 18.  To je očito poruka da se svi ne slažu s takvom koalicijom i takvim kadroviranjem. Grad Šibenik ima većinu u Skpštini, ali ona mu ne znači ništa, ako nema kvoruma. Danas  nisu došli predstavnici Grada Drniša, Skradina i Vodica, te općina Primošten, Prgomet, Lećevica, Rogoznica, Bilice i  Marina.

No iako nije izabran, već to što ga je većina u Gradskom vijeću predložila za direktora potvrđuje  ono o čemu kuloari odavno govore, a to je da je HDZ  Suverenistima za njihove dvije ruke koje im osiguravaju većinu  u Gradskom vijeću obećao direktorsko mjesto u  poduzeću "Vodovod  i odvodnjia". Zaludu je gradonačelnik Željko Burić jučer uvjeravao vijećnike da nije riječ i političkoj trgovini. 

Od četiri prijavljena kandidata dvojica ispunjavaju uvjete. Uz Martinovića to je i Nino Vrcić, prometni inženjer i zaposlenik gradske uprave. 

Drugo navodno obećano mjesto je direktor tvrtke "Batižele", a natječaj je u toku. 

Iz kategorije: Vijesti