Datum objave: 07. Kolovoz 2021

RADIO PIJACA RADIO DRNIŠA / Večeras u 20 sati u Drnišu počinje 8. Radio pijaca - noćni sajam običaja i tradicije drniškog kraja.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

„Radio pijaca - noćni sajam običaja i tradicije drniškog kraja” kojeg organizira Radio Drniš počinje večeras u 20 sati u Drnišu. Prošle godine zbog korone i epidemioloških mjera „Radio pijace” nije bilo pa je povratak te zanimljive, vedre i vrijedne manifestacije odlična vijest.
„Radio pijaca” se održava na gradskoj tržnici u Drnišu uz poštivanje propisanih epidemioloških mjera, a dobro došli su i pozvani su svi koji drže do tradicije, običaja i svog zavičaja. „Radio pijaca” je stari, dobri tradicionalni sajam na kojem se pazari, druži i gušta. Radio Drniš pijacu organizira s ciljem promocije tradicije, kulture, zanata, običaja i gastronomije drniškog kraja, te osnaživanja položaja Drniša na karti kontinentalnog turizma. Na tržnici, u srcu Drniša, bit će svega - ručnih izrađevina, suveniri od kamena, vune i drva, eko i etno proizvoda, prirodne kozmetike, nakita, domaćih proizvoda... bit će sira, pršuta, vina, meda, rakije. Za djecu su organizirane radionice i interaktivne predstave i ples. Oni koji večeras ne mogu doći u Drniš mogu na Radio Drnišu (89 MHz) slušati izravni prijenos događaja s pijace i uživati u programima.
Budući da lani drniške Radio pijace nije bilo, na njene gušte i ljepote podsjećamo slikama iz 2019. godine.

Iz kategorije: Vijesti