Datum objave: 12. Kolovoz 2021

KORONA / Raste udio inficiranih koronom u Šibensko – kninskoj županiji. Najviše oboljelih je u Šibeniku, Drnišu i Vodicama no stanje (još) nije alarmantno.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

U protekla 24 sata od 330 testiranih žitelja Šibensko-kninske županije, 34 je oboljelo je od COVID-19 infekcijeUdio inficiranih koronom među testiranima raste i sada je oko 10 posto. Stanje još uvijek nije alarmantno, ali je upozoravajuće i očigledno je da je neophodno odgovornije provođenje epidemioloških mjera. Trenutno je najviše novooboljelih u Šibeniku, Drnišu i Vodicama, a nešto je manje oboljelih u Tisnom i Kistanjama. Trenutno je u Šibensko-kninskoj županiji 81 aktivvni slučaj oboljenja od COVID-19 infekcije. U šibenskoj bolnici liječi se 10 pacijenata, od kojih je jedan pacijent na terapiji visokim protokom kisika (HFNO-u), a ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u izolaciji.
Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije je 239 osoba, od toga 142 zbog bliskih kontakata s oboljelima, a za 97 osoba određena je mjera samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku prema trenutno važećim zdravstvenim mjerama koje su na snazi zbog suzbijanja širenja bolesti COVID-19.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3