Datum objave: 14. Kolovoz 2021

SPOMENAR / Provalnici opljačkali stan šibenskog šefa policije, a on tužio novinara koji nije objavio vijest da je prvi policajac Šibenika sramotno i ponižavajuće opljačkan

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nepoznati provalnici ili provalnik pojedinac provalio je u stan načelnika šibenske policije. Iz stana je odnio nešto odjeće i zidni sat. Novac i nakit nisu dirani pa se nagađa da to nije bila prava pljačka nego drska šala na račun šefa policije poduzeta s ciljem da ga se ponizi. Pljačka se dogodila prije nekoliko dana, a šef policije na upit što će poduzeti najavlju je da će tužiti novinara Manfreda Makalu koji vijest da je on, prvi policajac Šibenika sramotno i ponižavajuće opljačkan, nije objavio na štetu građanima Šibenika. Načelnik policije "čvrstog je mišljenja da ga se ni po kojoj osnovi pa ni dužnosti na koju je postavljen ne može izuzimati od ostalih građana i cenzurirati vijesti makar bile tako sramotne i ponižavajuće kao što je vijest da je upravo on opljačkan odnosno da je njegov stan provaljen i da policija kojoj je na čelu ne može pronaći provalnika".

Šibenik, 1936.
(NAPOMENA: Ova vijest pronađena je u rukopisnoj ostavštini novinara Manfreda Makale. Pretpostavlja se da nije stvarna jer nije bila obavljena. Moguće je da pripada među šale brojne šale koje su tridesetih godina 20. stoljeća izvodili stalni gosti kavane „Medulić” iznad koje je Makale živio.

Iz kategorije: Vijesti