Datum objave: 27. Kolovoz 2021

POŽAR KOD JADRTOVCA JE PODMETNUT / Pritvoren muškarac za kojeg se sumnja da je u četvrtak noću podmetnuo više požara kod Jadrtovca

Diana Ferić
Diana Ferić

Veliki požar koji je izbio na području između Jadrtovca i Žaborića u noći sa srijede na četvrtak , a tek je jučer stavljen pod kontrolu je podmetnut, a policija je otkrila počinitelja.

“U Službi kriminalističke policije dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom osumnjičenim za dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjomili sredstvom. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni 25./26. kolovozana području Jadrtovca i Žaborića, na više mjesta namjerno izazvao požar koji se proširio izahvatio nisko raslinje i borovu šumu”, kaže Šime Pavić, glasnogovornik PU Šibensko – kninske.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predanpritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

U gašenju požara sudjelovalo je više od 50 vatrogasaca I dva kanadera,a u jednom trenutku vatra se bila približila naselju.

Iz kategorije: Vijesti