Datum objave: 07. Rujan 2021

KRAJ PROMETNIM GUŽVAMA / Hrvatske ceste gradit će turbo kružni rotor na čvoru Mandalina, evo kako će izgledati

Diana Ferić
Diana Ferić
 Umjesto raskrižja sa semaforima na križanju Jadranske magistrale i Ulice Velimira Škorpika Hrvatske ceste, kao što je poznato, planiraju izgraditi denivelirano čvorište Mandalina s nadvožnjacima i podvožnjacima. Bit će to takozvani kružni turbo rotor, prvi takve vrste  na šibenskom području. Zamjenik gradonačelnika Šibenika Danijel Mileta danas je na svom Facebook profilu objavio i kako će ono izgledati. 
 
Ta je investicija,  vrijedna oko 1,2 milijuna kuna, 2019. godine ušla u Plan nabave Hrvatskih cesta, a u toku je ishodovanje lokacijske dozvole, a radi s ei glavni projekt. u prvoj fazi predviđena je izgradnja kružnog turbo rotora na razini terena, izgradnja desnog, zapadnog, kolnika Jadranske magistrale s objektom preko kružnog raskrižja te izgradnja priključnih rampi državne ceste na kružno raskrižje.
 
U drugoj fazi radova predviđena je naknadna izgradnja lijevog, istočnog, kolnika magistrale s objektom preko kružnog raskrižja te rekonstrukciju priključka istočnih rampi čvora na novoizgrađeni kolnik. Riječ je planu Hrvatskih cesta da, u trenutku kada se za to ukaže potreba, Jadranska magistrala oko Šibenika postane četverotračna cesta
Trebao bi to biti krajn dugim kolonama koje se u sezoni stvaraju od Brodarice prema Šibeniku na tom dijelu Jadranske magistrale. Glavni usporivači su semofori na postojećem raskrižju. 
 
Iz kategorije: Vijesti