Datum objave: 09. Rujan 2021

PREUSTROJ ŽUPANIJSKE UPRAVE / Župan Jelić smanjio broj upravnih odjela u Šibensko-kninskoj županiji s 13 na 9 . Pet dosadašnjih pročelnica raspoređeno je na druga radna mjesta.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Novi šibensko-kninsku župan Marko Jelić, proveo je preustroj upravnih tijela u Šibensko – kninskoj županiji koja će u cilju harmonizacije, sinkronizacije i racionalizacije, te učinkovitosti u radu mjesto dosadašnjih 13 imati devet upravnih tijela. Sukladno tome župan Jelić ovlastio sedam službenica za privremeno obavljanje poslova pročelnika novoustrojenih upravnih odjela. Bez pročelničkih dužnosti ostale su Senka Bilać, dosadašnja pročelnica Ureda župana, Semira Škugor, pročelnica Ureda za uređenje prostora, Edita Grubišić, pročelnica Ureda državne uprave, Višnja Marasović, pročelnica Ureda za poljoprivredu i Anita Mihaljević, pročelnica Ureda za opću upravu. Bivše pročelnice raspoređene su na druga radna mjesta sukladna njihovim stručnostima i kvalifikacijama. Na dosadašnjim dužnostima u županiji ostala je jedna zatečena privremena pročelnica i jedna zatečena pročelnica te one nastavljaju raditi kako su ranije imenovane.

Danas su župana Jelića i njegovi zamjenici Iris Ukić Kotarac i Ognjena Vukmirovića održali sastanak sa službenicama koje je župan ovlastio za privremeno obavljanje poslova pročelnika. Župan Jelić kazao je da je vrijeme od stupanja na dužnost župana, do Odluke o imenovanja novih suradnika, bilo potrebno da se upozna sa zatečenim stanjem u upravnim tijelima i funkcioniranjem županijskih tijela i ustanova. Ukazao je na uočene probleme i istaknuo prioritete u radu, po odjelima. Također, iznio je stav kojim podržava pravo javnosti da traži informacije, ukazuje na probleme i predlaže rješenja, kako službenicima tako i dužnosnicima, na kulturan i pristojan način, bez napada i prijetnji, od kojih će uvijek nastojati zaštiti službenike. Posebno je istaknuo plan rada na novim projektima i novim tehnologijama, što je dodano u naziv i djelokrug poslova jednog upravnog odjela.

 

Privremene pročelnice, odnosno službenice ovlaštene za privremeno obavljanje poslova pročelnika su:

1. Upravni odjel za poslove Župana, Županijske skupštine i službeničke odnose
CECILIJA TOLO, dipl. iur., s navršenih 36 godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima i položenim pravosudnim i državnim stručnim ispitom, zatečena službenica u ukinutom Uredu Župana, na radnom mjestu zamjenika pročelnika, na neodređeno vrijeme,

2. Upravni odjel za proračun, financije i javnu nabavu
OLIMPIJA PAŽANIN, dipl. oec., s navršenih 36 godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima i položenim državnim stručnim ispitom, zatečena službenica u ukinutom Upravnom odjelu za proračun i financije, na radnom mjestu pročelnika, na neodređeno vrijeme.

3. Upravni odjel za prosvjetu, znanost, kulturu, šport i nove tehnologije
SANJA KUMANOVIĆ STIPANIČEV, dipl. politolog, s navršenih 16 godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima i položenim državnim stručnim ispitom, zatečena službenica u ukinutom Upravnom odjelu za prosvjetu, znanost, kulturu i šport, na radnom mjestu pročelnika, na neodređeno vrijeme.

 4. Upravni odjel za zdravstvo, socijalnu skrb, branitelje i civilne stradalnike iz Domovinskog rata
MARICA SPAHIJA, dipl. oec., s navršenih devet godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima i položenim državnim stručnim ispitom, u službi na neodređeno vrijeme, zatečena službenica na radnom mjestu pročelnika na kojem je bila ranije ovlaštena za privremeno obavljanje poslova tog radnog mjesta u ukinutom Upravnom odjelu za zdravstvo i socijalnu skrb

 5. Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu i EU fondove
mr. sc. MARLENA FLOIGL, dipl. oec., s navršenih 21 godinu radnog iskustva na odgovarajućim poslovima i položenim državnim stručnim ispitom, zatečena službenica u ukinutom Upravnom odjelu za gospodarstvo, na radnom mjestu pročelnika, na neodređeno vrijeme.

 6. Upravni odjel za zaštitu okoliša, prostorno uređenje, gradnju i komunalne poslove
dr. sc. SANJA SLAVICA MATEŠIĆ, diplomirani inženjer kemijske tehnologije, s navršenih 21 godinu radnog iskustva na odgovarajućim poslovima i položenim državnim stručnim ispitom, zatečena službenica u ukinutom Upravnom odjelu za zaštitu okoliša i komunalne poslove, na radnom mjestu pročelnika, na neodređeno vrijeme.

 7. Upravni odjel za opću upravu, imovinsko-pravne i zajedničke poslove.
AGNESA FILIPOVIĆ GRČIĆ, dipl. iur., s navršenih 15 godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima i položenim državnim stručnim ispitom, zatečena službenica u Odsjeku za stambeno zbrinjavanje u ukinutom Upravnom odjelu za imovinsko-pravne i zajedničke poslove, na radnom mjestu višeg savjetnika za stambeno zbrinjavanje, na neodređeno vrijeme.

Ranije imenovane pročelnice.

8. Upravni odjel za pomorstvo, promet i otočni razvoj Šibensko-kninske županije
LIDIJA BRALIĆ, dipl. oec, s navršenih 22 godine radnog iskustva na odgovarajućim poslovima i položenim državnim stručnim ispitom, ovlaštena za privremeno obavljanje poslova pročelnika ovog Upravnog odjela, od 15. siječnja 2021. godine.

9. Služba za unutarnju reviziju
HRVOJKA BAČIĆ, dipl. oec., s navršenih 29 godina, radnog iskustva na odgovarajućim poslovima, položenim državnim stručnim ispitom te ima stručno ovlaštenje ministra financija za obavljanje poslova unutarnje revizije u javnom sektoru, imenovana za pročelnicu od 5. listopada 2020.

 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3