Datum objave: 10. Rujan 2021

LJETO U TROKUTU / Prostor za rad koristilo više od 40 digitalnih nomada, Trokut osvojio i vrijednu nagradu

Diana Ferić
Diana Ferić
Više od 40 digitalnih nomada, većinom stranaca  koristilo je ovog ljeta za svoj rad prostor Inovacijskog centra Trokut  i to prosječno  po 18 dana. Dok su neki bili samo u prolazu, drugi su odabrali Šibenik kao destinaciju za duže ljetovanje. 
“ U razgovoru s njima doznali smo da su oduševljeni Šibenikom. Isticali su ljepote Šibensko - kninske županije, prekrasne plaže, tvrđave, nacionalni Park Krka tako das u imali savršen spoj  rada i uživanja”, kaže  
Ljeto u Trokutu općenito je bilo   uspješno.  Njihovi STEM  kampovi pobudili su veliko zanimanje djece i njihovih roditelja.  Pod budnim okom mentora Ivana Šode  djeca su sve sama programirala. Dizajnirali su  u 3D-u i održali natjecanje robotića Američka ambasada  u Zagrebu  osigurala je svu potrebnu opremu z ate radionice. “Djeca su super savladala raznovrstan program i siguran sam da im je ovaj kamp probudio znatiželju za područje IT-a”, ističe Šoda. 
Još jedne sjajne vijesti koje zaokružuju uspješnu sezonu u Trokutu su da je Trokut osvojio prvu nagradu za nacionalnog pobjednika u kategoriji “Ulaganje u poduzetničke vještine” za europsko natjecanje zvano European Enterprise Promotion Awards 2021. Nagrada je osvojena za održavanje Inkubatora 2021, prvog takvog na prostoru Šibensko - kninske županije, kojem je ciljana skupina bila mali i srednji poduzetnici s fokusom na to da budu uspješni i konkurentni na domaćem i stranom tržištu. “Osvajanje ove nagrade je potvrda našeg rada i potvrda dugoročne strategije Grada Šibenika. Drago nam je vidjeti da su nas prvenstveno poduzetnici prihvatili te da smo zaista postali prepoznati Centar poduzetništva, inovacija i edukacija. Ova nagrada je dodatna motivacija da nastavimo sa svojim radom i što više pridonesemo poduzetničkoj zajednici ”, kaže direktorica Diana Mudrinić. 
“Ako biste i vi htjeli postati stanar Trokuta, javite se na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i osigurajte svoj vlastiti stol u inkubatoru za nove tehnologije jer early bird popust od 50% na sve pakete ističe ovog mjeseca”, poručuju iz Trokuta.  
Iz kategorije: Vijesti