Datum objave: 14. Rujan 2021

ZAJEDNO ZA ČIŠĆI JADRAN / Kroz kapanju “Zajedno za čišći Jadran” hrvatski su ronioci iz mora izvadili više od 20 prostornih metara smeća.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Udruga Argonauta i četrdeset ronilaca članova ronilačkih klubova Dubrovnik, Rostrum Split, Powerlifting klub “Šibenik”, “Roniti se mora” Šibenik i „Sv. Roko” iz Bibinja te u suradnji s RK "Murter-Kornati", udrugom “Betinska gajeta 1740” i DVD-om Tisno, održala akcije čišćenja podmorja u Betini i Tisnom. Iz mora su uklonjena puna dva kamiona otpada. Akcija je organizirana u sklopu kampanje „Zajedno za čišći Jadran“ u okviru koje je Udruga za zaštitu prirode i okoliša te promicanje održivog razvoja Argonauta organizirala dvije akcije, akciju čišćenja podmorja u Kornatima te edukativni program za djecu i odrasle“Festival moru”. U suradnji s RK „Sv. Roko”, za organizirana je "Putujuća izložba: Život jadranskih dubina" te predavanje "Čovjek i more – Ribolov u antici".

Tijekom proteklog ljeta kroz kapanju “Zajedno za čišći Jadran” hrvatski ronioci organizirali su pet akcija čišćenja podmorja, od Rijeke do Dubrovnika. U tim akcijama, tijekom kojih je iz mora izvađeno više od 20 prostornih metara smeća, sudjelovalo je više od stotinu - ronioca, volontera, članova udruga, komunalnih djelatnika i pojedinaca.
Akcija čišćenja podmorja „Zajedno za čišći Jadran“ drugu godinu za redom omogućava tvrtka Procter and Gamble Hrvatska odnosno kupci njenih proizvoda.

Iz kategorije: Vijesti