Datum objave: 03. Listopad 2021

PROGNOZA VREMENA / Još do utorka uživamo u suncu, neki i u kupanju, a onda slijedi pogoršanje vremena s kišom

Diana Ferić
Diana Ferić

Danas će u većini krajeva biti pretežno sunčano, tek ponegdje s umjerenom naoblakom. Oblačnije će biti na sjevernom Jadranu i u Gorskom kotaru gdje povremeno može pasti malo kiše, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za nedjelju. “Ujutro na kopnu mjestimična magla i niski oblaci. Vjetar slab i umjeren jugozapadni, na istoku jugoistočni. Na Jadranu razmjerno vjetrovito uz umjereno i jako jugo. Najviša temperatura zraka uglavnom od 22 do 26 stupnjeva Celzijusovih”, piše DHMZ.I prema izvještaju koji su za HRT pripremili Petra Mikuš Jurković iz DHMZ-a i Zoran Vakula nedjelja i početak idućeg tjedna proći će s ugodnim temperaturama, ali onda stiže promjena.

Promjena sredinom tjedna

“Nedjelju i početak sljedećega tjedna obilježit će iznadprosječna dnevna toplina, uz često umjeren jugozapadni vjetar u unutrašnjosti te umjereno i jako jugo na Jadranu. Pritom će u nedjelju i ponedjeljak više oblaka, ponegdje i malo kiše, biti na sjevernom Jadranu, te u unutrašnjosti Istre i gorju.

U utorak oborine su vjerojatne i u unutrašnjosti Dalmacije, a sredinom tjedna jače naoblačenje praćeno kišom zahvatit će cijelu zemlju. Na Jadranu su mjestimice mogući i obilniji pljuskovi s grmljavinom. Zapuhat će bura, uz koju će temperatura biti u padu”, iznijela je Mikuš Jurković za HRT.

Južina i sve češće kiša

Napominje da se početkom tjedna očekuje južina te sve češće kiša. “Početkom idućeg tjedna na Jadranu će puhati umjereno do jako jugo, u utorak mjestimice i vrlo jako. U ponedjeljak na sjeveru više oblaka, ponegdje i kiša, a od utorka posvuda oblačnije i nestabilnije, uz povremene oborine, sredinom tjedna moguće i obilnije.

I na kopnu će još u ponedjeljak biti uglavnom sunčano i suho, u utorak postupno dolazi sve više oblaka, uz kišu ne samo u gorju i unutrašnjosti Istre, nego i Dalmacije, a u srijedu će jače naoblačenje uz kišu zahvatiti cijelu unutrašnjost.”, prognozirala je za HRT Mikuš Jurković iz DHMZ-a.

Iz kategorije: Vijesti