Sidebar Menu

Datum objave: 04. Listopad 2021

PILOT PROJEKT / Sva djeca - predškolci, osmoškolci i srednjoškolci mogu se od sada besplatno voziti vlakom ma gdje išli

Diana Ferić
Diana Ferić

Pilot-projekt besplatnoga javnog željezničkog prijevoza djece i učenika osnovnih i srednjih škola na području Republike Hrvatske počeo se provoditi u cijeloj Hrvatskoj pa tako i u Šibensko - kninskoj županiji. Uveden je prema Programu Vlade Republike Hrvatske, a provodi se od 1. listopada 2021. do 31. prosinca 2022. godine.

Pilot projekt obuhvaća neograničena svakodnevna putovanja vlakom od mjesta stanovanja do mjesta školovanja i povremena putovanja, kao što su jednodnevni izleti, odlasci liječniku, na ljetovanje i druga putovanja.

„Realizacija pilot-projekta trebala bi doprinijeti povećanju mobilnosti djece i učenika, zaustavljanju iseljavanja u urbane sredine i podršci demografskoj revitalizaciji, poboljšanju životnog standarda građana, revitalizaciji prometa putničkih vlakova na nerazvijenim područjima i poticanju korištenja željezničkog prijevoza“, navode iz Uprave HŽ Putničkog prijevoza.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.