Datum objave: 06. Listopad 2021

PODŽUPANICA UKIĆ KOTARAC : Poštujem upute epidemiologa, ali zanimljivo je da nisam ni bila u bliskom kontaktu s osobom koja me prijavila

Diana Ferić
Diana Ferić

Podžupanica Šibensko - kninske županija opovrgnula je napise da krši mjeru samoizolacije koja joj je izrečena zbog navodnog bliskog kontakta sa zaraženom osobom. U objavi koju je poslala stoji:

"Očitujem se da sam već preboljela Covid i premda se pridržavam propisanih mjera, kad me Zavod za epidemiologiju dana 30.09. obavijestio da sam stavljena u kontakte i da su me odredili za testiranje, uz napomenu da dok mi ne stigne rezultat testiranja, ne izlazim iz kuće, tako sam i postupila. Navedena sam kao kontakt osobe s kojom posljednja 4 mjeseca, koliko sam u županiji nemam kontinuiranu interakciju. Osoba koja me navela kao kontakt, sekretarica je koja je s većim ili manjim prekidima u proteklom periodu otkako sam u županiji, odsutna jer je na godišnjem, bolovanju, na dopustu ili privremeno u drugom uredu, odnosno ne nalazi se na svom radnom mjestu u kancelariji do moje. S navedenom nisam nikada imala bliski kontakt, štoviše svoje poslove obavljam sama, pa sam poziv protumačila kao mjeru predostrožnosti. Po razgovoru s epidemiolozima otišla sam kući koju nisam napuštala do rezultata Covid testa. Dana 02.10. putem privatnog maila dobila sam Covid potvrdu da sam negativna. Kako u tom mailu nije bilo naglašeno ništa više, niti daljnja samoizolacija, pa kako zbog izostanka bliskog kontakta - posljednji sa sekretaricom bio je, kao i obično kratko u prolazu, dana 27.09 (imam 2 ulaza u kancelariju a uredski posao mi nije nepoznanica), ali i iz tog maila i ranijeg razgovora nisam shvatila da i dalje trebam biti u samoizolaciji, jer me nakon nalaza testa niti prije nitko nije obavijestio da sam u evidenciji i koliko bi samoizolacija uopće trajala. Slijedom navedenog, na dan upita portala kratko sam radi važne obaveze bila na poslu, kao i uvijek pridržavajući se svih epidemioloških mjera (nošenja maske, razmaka i dr.). Posljednja četiri mjeseca većinu vremena ,što privatnog što dužnosničkog ionako (na negodovanje svih ljudi kojima je stalo do mene) provodim zatrpana papirima u svoja "4 zida", pa ću pričekati da se svi očiti nesporazumi oko ove situacije provjere. Međutim i dalje ostaje otvoreno pitanje, da prijavljenom ne postoji mogućnost da opozove prijavitelja informacije o postojanju tzv. "bliskog kontakta", pa iz navedenog proizlazi da se svi necijepljeni građani na ovaj način mogu izbaciti iz radnog procesa što bi u mom slučaju nekim starim strukturama itekako odgovaralo", kaže ona.

Iz kategorije: Vijesti