Datum objave: 07. Listopad 2021

SAGA SE NASTAVLJA / Podžupanica Iris Ukić Kotarac kažnjena s 8 000 kuna zbog kršenja mjere samoizolacije koje je utvrdila policija

Diana Ferić
Diana Ferić

Nastavlja se priča o tomu da je Iris Ukić Kotarac, šibensko – kninska podžupanica  prekršila mjeru samoizolacije koja joj je navodno bila izrečena od 30. rujna kao bliskom kontaktu s jednom županijskom službenicom. Sinoć je oko 21 sat dobila  Obavezni prekršajni nalog u kojem joj je izrečena novčana  kazna od 8 000  kuna radi tog prekršaja. 

Kako doznajemo, policija je ispitala njezin slučaj i utvrdila su da je “počinila prekršaj iz članka 47. stavka 2. točke 8. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti” i izdala taj prekršajni nalog.
Podžupanica Ukić Kotarac i dalje tvrdi da joj ta mjera nije izričito izrečena niti se spominjalo razdoblje u kojem bi ona važila. Preboljela je COVID 19, imala je negativan rezultat testiranja koji je vrijedio do 4. listopada i nije bila bliski kontakt sa zaraženom službenicom.  Samoizolacija traje 10 dana,  a u policijskom nalogu se sada spominje  razdoblje od 30. rujna do 7. listopada što je manje od toga. Podžupanica kaže da je obavjest da ode na testiranje dobila 30. rujna uvečer. Inače, zaražena službenica je samo nju s posla prijavila kao bliski kontakt.
 
Iris Ukić Kotarac je uvjerena da su cijeli slučaj iskonstruirali neki nezadovoljnici  koji su u novom ustroju županijske uprave izgubili prijašnje pozicije te kako bi ju se osujetilo u pokušaju da osigura djelotvoran rad županijskih službi  te selekcionira rad od nerada i nesposobnosti. Ona tvrdi da  uopće nije bila u kontaktu, a kamo li bliskom sa službenicom kod koje je utvrđena COVID 19 infekcije, a koja ju je prijavila kao bliski kontakt. Kaže da nije naložila uklanjanje fotografija sa službene stranice Županije  na kojima je ona, a koje se odnose na sporno razdoblje samoizolacije  i da je to netko napravio na svoju ruku. Danas je zatražila od odgovorne službenice objašnjenje. Dobila je odgovor da ona nije uklonila te fotografije  već da su, iz njoj nepoznatih razloga, postale nevidjive na službenoj stranici te da može samo nagađati o tome, kako je napisala, radi li s eo ljudskoj ili tehničkoj pogrešci.
U svakom slučaju, u priči o  kršenju samoizolacije nije još uvijek sve dorečeno jer prema mjerama koje je  utvrdio Hrvatski zavod za javno zdravstvo u ožujku ove godine osobe koje su preboljele COVID 19 ne moraju biti u samoizolaciji, a jasno je i navedneo što se smatra bliskim kontaktom. Odnos koji je podžupanica Ukić Kotarac imala sa službenicom koja ju je prijavila ne bi se u to mogao ubrojiti.
Iz kategorije: Vijesti