Datum objave: 15. Listopad 2021

MIŠO KOVAČ: Ja se kao Šibenčanin sramim. Šibenik mora znati što je „Hajduk”. „Hajduk” je pojam Dalmacije!

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Na vijest da nekim navijačima „Hajduka” koji nisu uspjeli kupiti ulaznice za utakmicu „Šibenik” – „Hajduk” na istočnoj tribini nije omogućena kupnja ulaznica za mjesta na zapadnoj tribini, oštro je regirao najveći naviojač „Hajduka”, Mišo Kovač. On je u izjavi za Dalmatinski portal kazao:
-
Šibenik je poznati grad, ali mora znati da je to „Hajduk”. A Hajduk je pojam Dalmacije! Šibenik je dalmatinski grad, okružen selima sa svih strana. Ja bih volio da ti Šibenčani koji vladaju napokon shvate da su oni centar Dalmacije, a da je Split načelnik svih njih.

Veliki navijač „Hajduka”, legendarni Mišo Kovač, navodi Dalmatinski portal, nikad nije skrivao koliko mu znači Hajduk, ali ni kako je ponosni Šibenčanin te poziva na, po njemu, logičniji pogled na stvari i drugačiji pristup:
-Prema tome, moramo poštivati ljude koji vole Hajduk, a ne pljuvati, zabranjivati. To nije u redu, to je sramota, ja kao Šibenčanin se sramim.

Iz HNK „Šibenik” su tim povodom priopćili za Dalmatinski portal da dio gostujućih navijača „Hajdzkla” nije uspio kupiti ulaznice za tribinu Istok te ta de pokušavao kupiti ulaznice za tribinu Zapad. Mi smo dali u prodaju za navijače Hajduka Istok, koliko možemo, znamo da je to malo, ali u dogovoru s policijom smo išli na to da poduzmemo sve da ne bude nereda na tribinama. Izgleda ružno, ali dogodit će se da zadnja dva dana ljudi iz Splita dolaze kupiti kartu u Šibenik, pa kad padne gol, ovamo imamo Funcute, može se dogoditi nered, a to nam ne treba. Nije to samo naša odluka, surađujemo s policijom, s jedne i druge strane da se smanji mogućnost nereda na tribinama. Mi imamo prodaju samo u gradu Šibeniku. Dali smo navijačima Hajduka da kupuju online, s čime se i Hajduk složio da je najbolje. U rekordnom roku su se rasprodale ulaznice i onda smo vidjeli da ide „bum” na Zapadu. Morali smo neke stvari uvesti - poručili su iz Šibenika.

Iz kategorije: Vijesti