Datum objave: 19. Listopad 2021

INVESTICIJA / Zahvaljujući projektu ARCH MECANICA tzv. Zatrpane postaje središte strukovnog obrazovanja i Centar izvrsnosti

Diana Ferić
Diana Ferić

Projekt „Regionalni centar kompetentnosti ARS MECHANICA“ kao prva faza realizacije projekta Regionalnog centra kompetentnosti u strojarstvu za koji je Šibensko - kninska županija dobila 61 milijun kuna bespovratnih sredstava iz Europskih fondova predstavljen je danas javnosti. Projekt su pripremile i zajedno ga provode Industrijsko - obrtnička škola Šibenik kao nositelj i Razvojna agencija Šibensko-kninske županije kao tehnička pomoć.

Ukupna vrijednost ove faze kojom će se prostor tzv. Importanea kod željezničkog kolodvora u Šibeniku rekonstruirati i opremiti kako bi postao moderni strukovni centar za cijelu Dalmaciju je 30,86 milijuna kuna i financira se iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

U pothodniku će se urediti radionice za brodomehaniku, automehaniku i dijagnostiku, za autooptiku i vulkanizerstvo, za autolimariju, limariju i bravariju, za kućne instalacije, za pneumatiku, hidrauliku i mehatroniku, itd.

"Prva i druga faza projekta provode se istodobno.Prva obuhvaća infrastrukturnu rekonstrukciju i nabavu strojeva i opreme za radionice, a druga provedbu edukacija odgojno-obrazovnih radnika, učenika i odraslih polaznika, te izradu i modernizaciju nastavnih programa i materijala za učenike i odrasle polaznike. Cilj je do kraja 2023.godine uspostaviti regionalni centar za strukovno obrazovanje u strojarstvu koji će omogućiti učenicima stjecanje znanja i vještina koje odgovaraju na aktualne i buduće potrebe poslodavaca i gospodarskih subjekata za kadrovima iz sektora strojarstva na području cijele Dalmacije", kaže Mirjana Škugor, dipl, ing strojarstva koja vodi taj projekt.

Na predstavljanju su o značaju projekta u kontekstu razvoja županije govorili dr.sc. Marko Jelić, župan Šibensko-kninske županije i Mira Lepur, ravnateljica Razvojne agencije Šibensko-kninske županije, dok su konkretne projektne aktivnosti prezentirali predstavnici Industrijsko-obrtničke škole Šibenik, ravnatelj Zoran Živković i projektna koordinatorica Mirjana Škugor koji su prisutne poveli u obilazak prostora u kojem će niknuti budući centar kompetentnosti.

Kako će izgledati budući centar pogledajte na linku

 https://www.google.com/url?

Iz kategorije: Vijesti