Datum objave: 21. Listopad 2021

GROBLJE SVETE ANE / Novcem Ministarstva kulture obnovljena polovica oštećenih stepenica, za ostatak će novac izdvojiti Grad Šibenik

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Poduzeće Čempresi obnovilo je do sada polovicu  derutnih i jako oštećenih stepenica na gradskom groblju svete Ane koje je zaštićeno kulturno dobro. Upravo su završeni radovi u tzv. četvrtoj fazi obnove, kako smo doznali od Joška Vukovića, direktora tog komunalnog poduzeća. 

 
“Te radove obavljamo u kontinuitetu već četiri godine,a te radove financiramo putem Natječaja Ministarstva kulture RH, u sklopu Programa za ulaganja u nepokretna kulturna dobra na koja Čempresi d.o.o. apliciraju.  S ovom IV fazom obnovili smo 50 posto skala. Budući da bi se još morali sigurno 4-5 godina za redom prijavljivati na natječaj Ministarstva kulture za sredstva obnove jer su nam kroz  četiri natječaja odobrili  dva puta po 200.000 00 kn I dva puta po 100.000,00 kn gradonačelnik Burić je  je odlučio u proračunu Grada za 2022. godinu osigurati  preostali iznos od 800.000  kn s PDV-om kako bismo skale u cijelosti obnovili”, kaže Vuković.
Tako će obnova cijelih stepenica stajati 1,4 milijuna kuna. 
Iz kategorije: Vijesti