Datum objave: 28. Listopad 2021

KORONA / Ostvaruju se crne prognoze. Korona ponovno hara. Vlada i Stožer spremni su za aktiviranje kriznog plana.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Vlada RH i Nacionalni stožer spremni su za aktiviranje kriznog plana za vrhunac novog vala širenja korone. Već sada se uvode novi punktovi za testiranje, a bolnice povećavaju broj kreveta za oboljele, pripravne su za prihvat pacijenata i već sada imaju obvezu prijavljivati stanje tri puta dnevno. Alarmi su uključeni, a najveću zabrinutost izazvali su podaci da dnevno Hrvatska ima više novooboljelih nego cijepljenih. U posljednjih tjedan dana u Hrvatskoj je od korone oboljela oko 21 000 osoba.
Korona kriza traje već gotovo 620 dana, a trenutno je u Hrvatskoj stanje lošije nego prošle godine u vrijeme kada je uveden lockdown. Osim pripravnosti bolnica i povećanja broja punktova za testiranje Vlada i Stožer najavljuju još tri „mjere”: pojačanu kontrolu maski u zatvorenom, prelazak na online nastavu nakon tzv. jesenjih praznika i – pojačanu popularizaciju cijepljenja trećom dozom.

Trenutna situacija prema ocjenama nezavisnih znanstvenika opasana je za zdravlje građana i vrlom je ozbiljna prijetnja gospodarstvu.

Iz kategorije: Vijesti