Datum objave: 28. Listopad 2021

STUDENTI POZOR / Grad Šibenik objavio natječaj za 40 stipendija, pogledajte koji su kriteriji

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Grad Šibenik objavio je natječaj za dodjelu studentskih stipendija. Ukupno 40 stipendija bit će raspoređeno u kategorijama za studente prve godine preddiplomskih studija, prve godine diplomskih studija te za studente viših godina studija.

Studentima prve godine preddiplomskih studija bit će dodijeljeno ukupno 13 stipendija, studentima prve godine diplomskih studija 13, a za studente viših godina studija predviđeno je 14 stipendija.

Visina stipendije iznosi 1.000,00 kn mjesečno.

„Stipendije se dodjeljuju po kriteriju uspjeha u prethodnom obrazovanju, čime potičemo izvrsnost studenata, te po kriteriju socijalnog statusa, čime želimo olakšati troškove studiranja obiteljima slabijeg imovinskog stanja. Sredstva će biti isplaćivana tijekom 10 mjeseci, u razdoblju od 1. listopada 2021. godine do 30. rujna 2022. godine“, kazala je Mirjana Žurić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Šibenika.

Pravo sudjelovanja na natječaju za dodjelu studentskih stipendija imaju studenti koji se školuju u RH na sveučilišnim preddiplomskim, integriranim i stručnim studijima, te sveučilišnim diplomskim i specijalističkim diplomskim stručnim studijima, kojima je osnivač Republika Hrvatska, a koji ispunjavaju uvjete propisane natječajem.

Natječaj je otvoren do 18. studenog 2021.. godine, a sve uvjete možete pronaći na POVEZNICI.

Prijave s potrebnom dokumentacijom podnose se na adresu: Grad Šibenik, Povjerenstvo za dodjelu stipendija, Trg palih branitelja Domovinskog rata 1, Šibenik. Obrazac prijave može se preuzeti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Šibenika ili na službenoj internetskoj stranici Grada Šibenika: www.sibenik.hr.

Iz kategorije: Vijesti