Datum objave: 28. Listopad 2021

IZBORI U SDP -u / Šupe se neće ponovno kandidirati za predsjednika Županijske organizacije jer želi dati šansu mlađima, ali je zato kandidaturu predao 66 - godišnji Rajić

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Aktualni predsjednik  Županijske organizacije SDP -a Šibensko – kninske županije izjavio je danas za ŠibenikIN da se neće kandidirati na predstojećim unutarstranačkim izborima koji će se održati za mjesec dana jer da želi dati priliku da stranku na toj razini preuzme netko mlađi

„Kao što sam već najavio, neću se kandidirati za mjesto predsjednika županijskog SDP-a. Rezultati lokalnih izbora nisu bili u skladu s očekivanjima, ja sam prvi SDP-ov kandidat za župana koji nije ušao u drugi krug. Mislim da je vrijeme da se otvori prostor mlađima i da je  to pravi put, da se da šansa ljudima koji su u tridesetima ili ranim četrdesetima, kao što se to dogodilo u Trogiru, Makarskoj, na Braču, Korčuli Mljetu... Stranku naravno neću napustiti, ali kandidirati se, dakle neću”, kazao je Šupe.
No neki njegovi kolege ne razmišljaju kao on pa je šezdesetšestogodišnji  Ivan Rajić, dugogodišnji  vijećnik SDP -a u Gradskom vijeću Grada Šibenika prvi predao kandidaturu za predsjednika ŽO SDP -a. 
 To je objavio  danas na Facebooku. 
 
'Drage stranačke kolegice i kolege, danas sam predao najavljenu kandidaturu za predsjednika županijskog SDP-a pod sloganom RADNO! To oslikava moj program vođenja stranke u sljedeće 4 godine. Radno s ljudima, radno s gradskim i općinskim organizacijama, radno na podizanju kvalitete stanovnika naše županije, radno na aktiviranju stranačkog života. To su moji glavni ciljevi. Obilaskom terena dobivam jasnu poruku. SDP je potreban kao jaka politička stranka, za SDP postoji velika energija kod ljudi, no upravo je na SDP-u da stalnim i odgovornim radom vrati povjerenje ljudi! I zato RADNO ZA SDP', poručio je Rajić na svom Facebook profilu. 
Rajić je 2013. bio kandidat za predsjednika GO SDP – a kada je pobijedio Franko Vidović, a bio je vrlo aktivan i u stopu je pratio  Tonča Restovića u predizbornoj kampanji za gradonačelnika Šibenika.
Iz kategorije: Vijesti