Datum objave: 06. Studeni 2021

CIJEPLJENJE / Unatoč kiši i buri Šibenčani od jutros navalili na cijepljenje

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nikada nije zabilježena gužva za cijepljenje ispred sportske dvorane na Baldekinu kakva je jutrods od 8 sati otkako je počelo cijepljenje. Red je počinjao kod spomenika Draženu petroviću,a građani su, unatoč kiši i vjetru strpljivo čekali. Na naglo povećanje interesa za cijepljenje sigurno je utjecao veliki broj oboljelih od COVID 19 infekcije posljednjih dana što potvrđuje i Diana Dulibić, ravnateljica ŽZJZ-a.

Rastom broja zaraženih primjećujemo povećanje broja mladih osoba koje se žele cijepiti, interes mladih je sve veći”, kaže ona.

Prema podatcima koje je prije dva dana objavio Hrvatski Zavod za javno zdravstvo procijepljenost stanovništva u Šibensko – kninskoj županiji je slaba i isod je Hrvatskoj prosjeka. U Šibensko-kninskoj županiji s dvije doze cjepiva cijepljeno je ukupno 34,83 posto građana, znatno ispod hrvatskog prosjeka koji je oko 41 posto.

Županijski zavod za javno zdravstvo objavio je plan cijepljenja od 08.studenog od. 8. do 14. studenog 2021.

 Tijekom tjedna organizirat će se sljedeći punktovi:

  1. Mobilni tim Doma zdravlja Šibenik cijepi u :

 utorak 09. i četvrtak 11. studenog u SD Baldekin u Šibeniku,

S. Radića 44, od 09.00 – 11.00 sati, za osobe koje se odazovu na javni poziv

 Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije cijepi u:

 subotu, 13. studenog 2021. u SD Baldekin u Šibeniku, S. Radića 44, od 09.00 – 11.00 sati, za osobe koje se odazovu na javni poziv

 U Kninu u prostorijama DZ Knin punktovi su organizirani svakog ponedjeljka, srijede i petka od 9,00 do 12,00 sati; cijepit će se osobe po pozivu liječnika obiteljske medicine i osobe koje se odazovu na javni poziv; cjepitelji su mobilni timovi Doma zdravlja Knin.

Ljekarna Šibenik cijepljenje provodi uz prethodnu rezervaciju termina na telefon ili osobnim dolaskom u ljekarnu do popunjavanja termina. Cijepi se cjepivom Comirnaty – Biotech/Pfizer, i to u:

četvrtak, 11. studenog 2021. u prostoriji ljekarne u Pirovcu, Trg Domovinskog Rata 17 (tel. 022/467-099) od 10.00 do 12.00 sati;

Cijeli mjesec će cijepiti liječnici obiteljske medicine u svojim ordinacijama.

Cijepi se sa sve četiri vrste cjepiva i za istaknuti  je kako su sva cjepiva registrirana u Europskoj uniji podjednako kvalitetna i podjednako štite od teških oblika bolesti, hospitalizacije i smrti.

Pozivaju se žitelji Šibensko-kninske županije da se prijavljuju za cijepljenje svojim liječnicima obiteljske medicine, ili putem platforme „cijepise.zdravlje.hr“ i besplatnog broja 0800 0011, ili Zavodu za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije, ukoliko nemaju izabranog liječnika na području naše županije.

Pozivaju se na cijepljenje i osobe bez najave da se odazovu javnom pozivu u terminima kako je navedeno. Potrebno je sa sobom ponijeti osobnu i zdravstvenu iskaznicu.

Iz kategorije: Vijesti