Datum objave: 11. Studeni 2021

MINISTAR FUCHS / Ravnatelji će od utorka regulirati cijeli proces provjere Covid potvrda i testova kod zaposlenika

Stanko Ferić
Stanko Ferić

"Sve škole i sve visokoškolske institucije i svi javni instituti trebati će provjeravati svoje zaposlenike da li imaju covid potvrde, da li imaju potvrde o testiranju ili su eventualno nekakve druge dokumente kojim će dokazivati preboljene", rekao je danas ministar obrazovanja Radovan Fuchs, javlja RTL televizija.

'Detalje će sutra objaviti sam stožer, jednako tako mogu reći da će biti sigurno osiguran dovoljan broj mjesta za testiranje što je svakako bio jedan od važnih analiza čitavog sustava moramo svima koji to moraju obaviti osigurati da što je moguće lakše i jednostavnije obaviti“, dodao je.

Kaže da će se covid potvrde, odnosno rezultati testiranja, provjeravati dva puta tjedno. Sukladno organizacijskim potrebama pojedine škole, detalji će se po potrebi mijenjati. Pojasnio je da se radi o varijacijama ovisno o različitim satnicama pojedinih škola ili nastavnika. Odluke će donositi ravnatelji koji će regulirati cijeli proces, a kako bi se stigli organizirati odluka o uvođenju potvrda odgađa se na utorak.

Pojasnio je kako će se zaposlenici moći testirati u školama i izvan škole.

“Ja mislim da nemamo baš škola u kojima će biti jako puno nastavnika koje će trebati testirati. Ipak je procijepljenost u obrazovnom sustavu porasla zadnjih nekoliko tjedana, sad smo na razini od 74 cijela nešto posto”, rekao je ministar.

Vrijede brzi antigenski testovi i PCR testovi. Kontrolu će obavljati same institucije.

"Imamo ravnatelje, imamo domare, imamo osoblje koje se može u tom smislu sigurno organizaciono posložiti, ali ja sam siguran da će to ravnatelji vrlo dobro znati organizirati", rekao je Fuchs.

Što se tiče onih koji se neće htjeti testirati, Fuchs za sada nema nikakav plan.

Iz kategorije: Vijesti