Datum objave: 25. Studeni 2021

POLICIJSKA KONTROLA / Vozači teretnjaka ne poštuju propise iako im od toga ovisi posao

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibenska policija je protekla dva dana provela akciju pojačane kontrole teretnih vozila tijekom koje je utvrđeno da 26 vozača nije poštivalo Zakon o radnom vremenu koji propisuje obavezne odmore, priopćeno je iz PU šibensko-kninske.

U cilju sprječavanja prometnih nesreća i posljedica koje proizlaze iz istih, u dane 23. i 24. studenog 2021.g. policijski službenici ove PU su provodili ciljane aktivnosti prema vozačima teretnih vozila dopuštene mase nosivosti iznad 3,5 t kojom prilikom su na više lokacija utvrđena ukupno 34 prekršaja od kojih 26 prekršaja iz Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu i  8 prekršaja iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa od kojih izdvajamo 6 prekršaja tehničke neispravnosti vozila i 2 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa “, priopćili su iz policije nakon provedene akcije. 

Apeliraju na vozače da brinu o tehničkoj ispravnosti svojih vozila, vremenima upravljanja vozilom i odmorima.

Svaka karika u lancu sigurnog upravljanja vozilima je bitna kako ne bi došlo do najtežih prometnih nesreća. Kako smo ranije i najavljivali, akcije u prometu će se nastaviti do kraja godine, kako ciljane koje ćemo najavljivati tako i pojedinačne koje će se poduzimati ovisno o analizama”, ističu iz šibenske policije.

Iz kategorije: Vijesti