Datum objave: 26. Studeni 2021

POLITIČKA TRGOVINA: Nina Kursar prešutjela da je prije dolaska na čelo Batižela bila zaposlena u šibenskoj gradskoj upravi?

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Prizivajući raspad tzv. programske suradnje u Šibensko – kninskoj županiji i najavljujući da su Suverenisti spremni za nove izbore njihov vođa Hrvoje Zekanović tu je koaliciju nazvao trgovačkom ustvrdivši da im je  cilj  „jedino raspodjelu plijena kroz čerupanje nekoliko desetaka županijskih ustanova”. Naravno da bi se za to moglo naći argumenata, ali važnije od toga je tko o tome govori – političar koji je isto tako trgovao i još trguje sa svojim koalicijskom partnerom HDZ – om u Gradu Šibeniku. Dokaza je puno – od njegove naglo prihvaćene mesijanske uloge u projektu Batižele do izbora članova u Upravne  i Nadzorne odbore pa je tako HDZ pristao da član NO Vodovoda i odvodnje bude jedan suverenist koji ima samo završenu osnovnu školu i koji s Vodovodom ima toliko veze što plaća ili ne plaća račune za potrošenu vodu.

Novi primjer može biti i to što je, doznajemo slučajno, kadar Suverenista Nina Kursar prije nego što je imenovana v.d. vršiteljicom tvrtke Batižele bila dva mjeseca zaposlena u Upravnom odjelu za financije Grada Šibenika. Ne putem natječaja nego je  sporazumno, iz uprave jedne jedinice lokalne samouprave, Općine Rogoznica, prešla  u drugu – Grad Šibenik. Iz Ureda gradonačelnika  Grada Šibeniku su nam odgovorili da su je "radi potreba posla, iz Općine Rogoznica, raspoređena na radno mjesto u Upravnom odjelu za financije Grada Šibenika", što je u skladu sa Zakonom, ali mislim da nitko tko ima zdravu pamet neće to „popiti”. Ne osporavajući njezinu sposobnost i znanje i uopće ne ulazeći u tu temu jasno je da bi Nina Kursar, da nije te političke trgovine i dalje bila   Da je tome tako potvrđuje i da ona sama, kada je novinarima predstavljala svoj životopis na nedavnom predstavljanju projekta Batižele nije spomenula da na posao v.d. ravnateljice dolazi iz uprave Grada Šibenika već je kao zadnje zaposlenje navela mjesto pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela Općine Rogoznica.

Zahvaljujući zviždačima otkrili smo da to baš i nje točno.
 Na naš upit zašto je taj podatak zatajila Nina Kursar nam je odgovorila: „ Za javnog izlaganja nisam imala namjeru ništa zatajiti, pogotovo što je podatak o tome da sam zaposlenica Upravnog odjela za financije javno dostupan od prvog dana mog zaposlenja na web stranici Grada Šibenika, kao što je  javno dostupan i podatak na web stranicama Općine Rogoznica da više nisam Pročelnica JUO.Pri svom predstavljanju namjera mi je bila ukazati na radna mjesta na kojima sam stekla određena  iskustva i znanja bitna za realizaciju razvojnog projekta Batižele. S obzirom na to da sam od 01.09.2021. godine Sporazumno prešla iz jedne jedinice lokalne samouprave u drugu, i to na radno mjesto više savjetnice za proračun u Upravnom odjelu za financije, smatrala sam da prezentiranjem istog neću ukazati na neka nova znanja i iskustva, jer znanje i potrebno iskustvo za to radno mjesto već posjedujem, upravo uvažavajući činjenicu da sam  vodila financije i proračun u Općini Rogoznica zadnjih 7 godina.Žao mi je ako sam svojim nastupom izazvala nesporazum”. 
Iz kategorije: Vijesti