Datum objave: 01. Prosinac 2021

KAD JE ŽENA NA VLASTI! Iris Ukić Kotarac odmah reagirala na menstrualno siromaštvo u Županiji

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Šibensko-kninska županija osigurat će u proračunu za 2022. godinu 60.750 kuna za menstrualne potrepštine 450 učenica osnovnih i srednjih škola u Županiji, najavila je danas podžupanica Iris Ukić Kotarac.

U povodu tribine “Menstrualno siromaštvo” koja će biti održana u petak 3. studenog u 18 sati u Kući umjetnosti Arsen, dožupanica Iris Ukić Kotarac je o toj temi napisala na svom Facebook profilu.

- 25. studenog zaprimila sam mail od gđe. Snježane Klarić ispred udruga Š.U.M., Kolektiv 4b i Fotopoetika kojim sam obaviještena da u našoj županiji čak 450 učenica osnovnih i srednjih škola (kojima su osnivači Grad Šibenik i Šibensko-kninska županija), nemaju dovoljno financijskih sredstava da bi osigurale dovoljnu količinu higijenskih potrepština - navela je Ukić Kotarac koja će sudjelovati na tribini na temu menstrualnog siromaštva. 

Dožupanica navodi da je županu Marku Jeliću predložila da učenicama na području Šibensko-kninske županije osiguraju uvjete za nabavu higijenskih uložaka, tampona i slično. 

- Župan je bez odgađanja prihvatio i složio se da osiguramo sredstva za 2022. godinu. Od iduće godine u županiji pojam 'menstrualno siromTo aštvo' trebao bi biti stvar prošlosti - poručila je zamjenica župana Iris Ukić Kotarac. 

Inicijativu su, kao što je poznato u Hrvatskom saboru podržale brojne zastupnice, ali ne one iz konzervativne većine.

Iz kategorije: Vijesti