Datum objave: 09. Prosinac 2021

ŽUTO UPOZORENJE / U Dalmaciji se očekuje obilna kiša s grmljavinom, na moru su moguće pijavice

Diana Ferić
Diana Ferić

Žuto upozorenje za kišu, jako jugo i grmljavinu u Dalmaciji izdano je za danas, 9. prosinca. Moglo bi pasti od 30 do 70 mm kiše i to u kraćem vremenu pa su moguće i bujične poplave. Na moru se očekuju pijavice, upozorio je Centar 112.

Na šibenskom području danas će prevladavati pretežno oblačno uz povremenu kišu i pljuskove. Puhat će slab sjeverozapadnjak. Temperature zraka uz obalu od 8 do 12°C, u zaleđu od 5 do 8°C, javljaŠibenik meteo. 

Poslijepodne i navečer očekuje se postupno raskidanje naoblake. Puhat će slaba bura. Temperature zraka uz obalu od 4 do 8°C, u zaleđu od 1 do 8°C.

U petak će biti djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku. Navečer slijedi jače naoblačenje. Veći dio dana u petak će biti bez vjetra, a navečer će zapuhati slabo do umjereno jugo i levanat. Temperature zraka uz obalu od 3 do 10°C, u zaleđu od 0 do 7°C.

U subotu će prevladavati oblačno vrijeme uz kišu, u višem gorju susnježicu i snijeg. Puhati će jaka bura i levanat. Temperature zraka uz obalu od 4 do 8°C, u zaleđu od 2 do 5°C.

U nedjelju će biti pretežno sunčano. 

Iz kategorije: Vijesti