Datum objave: 13. Prosinac 2021

FRITULADA SE VRAĆA U ĐARDIN / Otvorene prijave za natjecanje u pravljenju fritula na Adventuri 2021. godine

Diana Ferić
Diana Ferić

Uzbudljivo natjecanje u friganju fritula vraća se u Adventurin Parkić i to u petak, 17. prosinca, a prijave ekipa koje godinama razvijaju recepte, kako bi osvojile prestižni naslov ‘Zlatne fritule’, počinju danas, u ponedjeljak 13. prosinca!

Riječ je o najslađem događaju u Adventuurinom Parkiću koji svake godine privlači sve više natjecatelja, a koje se veže uz tradiciju slavljenja Osmina ili Proslave koju Šibenčani njeguju više od 500 godina. Tako će i ovoga petka, točno u ponoć zazvoniti sva crkvena zvona u Šibeniku, kao znak da je još osam dana do Božića.

Ove se godine obilježavanju tradicije Frituladi priključuje i kultni Prošek Vinoplod vinarije Šibenik pa će u Parkiću posjetitelji, dok natjecatelji frigaju, moći degustirati proizvod koji je upravo kategoriziran kao vrhunski, a za čiju se zaštitu upravo vodi bitka u EU parlamentu.

Aktualni prvaci Fritualde su ekipa s OHBP-a šibenske bolnice, a na Frituladu se može prijaviti svatko - pravila su jednostavna – svima su osigurane osnovne namirnice, plamenik, i radni stol, a natjecatelji sami nose tajne sastojke, kao i pribor za friganje.Prijave počinju u ponedjeljak 13. prosinca, a obrazac za prijavu potražite na ovom linku. (http://www.adventurasibenik.hr/dogadjanja/fritulada/)

Iz kategorije: Vijesti