Datum objave: 14. Prosinac 2021

UŠMINKAVANJE / Zeleni grad uređuje amfitetar kod Veleučilišta samo kad se u toj zgradi održava sjednica Gradskog vijeća

Diana Ferić
Diana Ferić

Neke gradske površine ne održavaju se redovito zbog građana i urednog izgleda grada nego samo kada pokraj njih moraju proći gradski vijećnici, da ih ne vide zarasle u travu. Takav se zaključak nameće nakon što su djelatnici „Zelenog grada”  pokosili travu na tzv. amfiteatru kod zgrade šibenskog Veleučilišta sredinom rujna, dan prije nego što je u toj zgradi zasjedalo Gradsko vijeće,a sljedeći put su to napravili jučer, također dan prije što će se tu održati sjednica Gradskog vijeća.  Inače, travke se tu jedna primjećuju. Ako je prvi put ta podudarnost bila slučajna, drugi put teško da je o tome riječ.

"Jučer rano ujutro me pobudila kosilica ispod mog prozora koji gleda na takozvani amfiteatar kod Veleučilišta. Začudilo me to jer znam da tu nema trave. Kad ono djelatnik Zelenog grada kosi travicu između betonskih ploča. Inače, prije toga mjesecima tu nisam nikog vidio. Pretpostavljam da  su se sjetili taj prostor urediti zbog toga što se danas u zgradi Veleučilišta održava sjednica Gradskog vijeća jer nekoliko metara dalje gdje je također zelena površina ništa nisu taknuli. Nadu nam ulijeva samo to da se toga sjetio sam direktor Zelenog grada Novica Ljubičić,a da mi to niste naredili vi gradonačelniče", istaknuo je na prošloj sjednici GV – a vijećnik NL Stipe Petrine Rikard Marenzi.
Gradonačelnik Burić mu je na to odgovorio da je zlonamjeran i da želi samo privući pozornost medija i ukazati da „Zeleni grad” ne radi dobro.
„Zar je u ovom gradu najveći problem to gdje se kosi trava,a gdje ne. To su trivijalne teme .Vi znate da imamo posebnu aplikaciju za ukazivanje na komunalne probleme i zahvaljujući kojoj odmah dobijete odgovor kad postavite pitanje”, kazao je tada gradonačelnik.
Čudno da ta posebna aplikacija za to područje djeluje jedino kada se na Veleučilištu održavaju sjednice Gradskog vijeća. 
Iz kategorije: Vijesti