Sidebar Menu

Datum objave: 20. Prosinac 2021

BETLEHEMSKO SVJETLO / Katolički skauti donijeli u Šibenik Betlehemsko svjetlo, svjetlo mira

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Katolički skauti donijeli su u Šibenik Betlehemsko svjetlo i u katedrali svetog Jakova predali ga šibenskom biskupu Tomislavu Rogiću koji je tom prigodom kazao:
-
Isus je svijetlo svijeta. Mi smo od njega primili to svjetlo da bi drugima postali svjetlo. To je zadaća Betlehemskog svjetala koje simbolizira Krista koji se u Betlehemu rodio.

Izvor: Šibenska biskupija

Ideja Betlehemskog svjetla, svjetla mira javila se u Austriji 1986. godine u sklopu tamošnje dobrotvorne misije za djecu s teškoćama u razvoju kada je jedna gledateljica televizijske emisije u kojoj ljudi pomažu jedni drugima, odlučila darovateljima darovati svjetiljke. Od tada svake godine austrijski skauti na prvu nedjelju došašća u spilji Kristova rođenja u Betlehemu pale svjetlo i nose u ga u Beč. U Beču, nakon svečane ceremonije, skauti iz drugih zemalja prenose i šire Betlehmsko svjetlo u svojim domovinama. Skauti iz Hrvatske Betlehemsko svjetlo iz Beča nose u zagrebačku katedralu, te je odatle šire po Hrvatskoj.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.